prijava_e
Novica

V Kranju končane kvalifikacije na mladinskem turnirju ITF 4. ranga


bm


Tri tedne odličnega mladinskega tenisa je pred nami. Začela se je serija treh turnirjev ITF, na katerih TK Triglav, ŽTK Maribor in TK Domžale gostijo mladince in mladinke iz vsega sveta.

Prvi turnir se je s kvalifikacijami včeraj začel v Kranju. Nastopa več kot 150 igralk in igralcev, priložnost za točke mladinske svetovne teniške lestvice pa med njimi iščejo tudi domači predstavniki.

Pri dekletih je v glavnem turnirju prijavljenih devet Slovenk, najvišje med njimi na lestvici ITF kotira Maja Makorič, v kvalifikakacijah jih je nastopilo še deset. V finale kvalifikacij so se uvrstile Meta Marenk, Manca Lampret in Maša Viriant. V zadnjem obračunu sta bili uspešni Marenkova in Viriantova.

Tudi pri fantih je v glavnem turnirju prijavljenih devet Slovencev, med njimi tudi najvišje uvrščen slovenski igralec na lestvici ITF Filip Jeff Planinšek, v kvalifikacijah jih je nastopilo še šestindvajset. V zadnji krog kvalifikacij se jih je prebilo šet. Jan Dimitrijevič, Matic Križnik, Aljaž Kirbiš, Sebastian Dominko, Tilen Potočnik in Marsel Žnuderl so se bodo borili za napredovanje v glavni turnir. Uspešni so bili Sebastian Dominko, Tilen Potočnik, Matic Križnik in Aljaž Kirbiš.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.