prijava_e
Novica

Aljaž Bedene osvojil ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu


bm


Aljaž Bedene je zmagovalec ATP challengerja v Portorožu. V finalu je pred okrog 2000 gledalci s 7-5 6-3 premagal presenetljivega finalista, Norvežana Viktorja Durasovića in se kot tretji Slovenec vpisal na seznam zmagovalcev portoroškega turnirja.

V zanimiven teniškem obračunu je presodila kakovost in izkušenost trenutno najboljšega slovenskega igralca, ki je v drugem nizu zaostajal z 0-3, nato pa v seriji osvojil šest iger zapored in po zadnji odigrani točki zmagovalno dvignil roke.

Za Aljaža je to šestnajsti naslov na turnirjih serije challenger. Iz Portoroža odhaja z novimi 80 ATP točkami in 6.190 € denarne nagrade. Na novi teniški lestvici ATP bo v ponedeljek Aljaž uvrščen na 80. mesto.

Priznanja je finalistoma podelil predsednik Republike Borut Pahor.

Aljaževa naslednja postaja bo New York, kjer bo kot edini slovenski igralec neposredno uvrščen v glavni žreb odprtega prvenstva ZDA.

Čestitamo !
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.