Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Aljaž Bedene osvojil ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu


bm, 18.8.2019

Aljaž Bedene je zmagovalec ATP challengerja v Portorožu. V finalu je pred okrog 2000 gledalci s 7-5 6-3 premagal presenetljivega finalista, Norvežana Viktorja Durasovića in se kot tretji Slovenec vpisal na seznam zmagovalcev portoroškega turnirja.

V zanimiven teniškem obračunu je presodila kakovost in izkušenost trenutno najboljšega slovenskega igralca, ki je v drugem nizu zaostajal z 0-3, nato pa v seriji osvojil šest iger zapored in po zadnji odigrani točki zmagovalno dvignil roke.

Za Aljaža je to šestnajsti naslov na turnirjih serije challenger. Iz Portoroža odhaja z novimi 80 ATP točkami in 6.190 € denarne nagrade. Na novi teniški lestvici ATP bo v ponedeljek Aljaž uvrščen na 80. mesto.

Priznanja je finalistoma podelil predsednik Republike Borut Pahor.

Aljaževa naslednja postaja bo New York, kjer bo kot edini slovenski igralec neposredno uvrščen v glavni žreb odprtega prvenstva ZDA.

Čestitamo !

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo