V Mariboru se je z dobrimi slovenskimi nastopi začel glavni turnir ITF 4. ranga

V Mariboru so se končale kvalifikacije na drugem iz serije treh mednarodnih turnirjev ITF 4. ranga. Mariborskega gosti ŽTK Maribor, nastopa pa več kot 200 igralcev in igralk iz 25 držav. V kvalifikacijah slovenski igralci in igralke niso bili uspešni, tako da se v glavni turnir ni uspelo prebiti nobenemu izmed nastopajočih.

Veliko več od naših predstavnikov pričakujemo v glavnem turnirju, kjer mesto drugega nosilca pri fantih pripada zmagovalcu turnirja v Kranju Filipu Jeffu Planinšku. Poleg njega nastopa še dvajset Slovencev. Prvi krog glavnega turnirja je našim fantom prinesel osem zmag. V drugi krog so napredovali Maj Premzl, Aljaž Jeran, Bor Artnak, Jan Kupčič, Gal Emeršič Potočnik, Tin Krstulovič, Blaž Vidovič, Miha Vetrih in Filip Jeff Planinšek.

Pri dekletih je najvišje postavljena Slovenka Maja Makorič na mesto tretje nosilke. Poleg nje nastopa še 13 Slovenk. V prvem krogu so bile poleg Makoričeve uspešne Ela Nala Milić, Tara Katarina Milić, Anika Planinšek, Noka Jurič, Tara Gorinšek, Petja Drame, Tjaša Klevišar, Alja Belinger in Ana Lanišek.