Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Tomas Lipovšek Puches, Aljaž Bedene in Blaž Rola v tretji krog Portoroža


bm, 15.8.2019

Danes na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia open 2019 v Portorožu spremljamo celodnevni teniški program, saj so na sporedu tudi prekinjena in neodigrana srečanja torkovega programa, katerega izvedbo je prekinil dež.

Slovenske nastope je ob 10. uri začel Tomas Lipovšek Puches, ki je v tekmi drugega kroga igral s Kazahstancem Andreyem Golubevim. Slednji se je v turnir uvrstil kot nadomestilo po odpovedi drugega nosilca Lorenza Giustina. Lipovšek Puches je priložnost izkoristil in leta 2010 že 33. igralca sveta, ki pa je sedaj na skromnem 751. mestu, premagal s 6-4 6-4 ter se uvrstil v tretji krog oz. osmino finala.

Drugi je od naših igralcev na igrišče prišel Aljaž Bedene, ki se je v srečanju drugega kroga meril z Ilyem Marchenkom iz Ukrajine. Aljaž je za zmago s 5-7 6-4 6-2 potreboval dve uri in šestintrideset minut. Nasprotniku je petkrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgbil trikrat. Na koncu je bil boljši za 12 točk (112-100).

Zadnji je nastopil Blaž Rola. Njegov nasprotnik je bil 34-letni Rus Teymuraz Gabashvili, 357. igralec lestvice ATP. Blaž je srečanje zanesljivo dobil s 7-5 6-2.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo