Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

S porazom Blaža Kavčiča konec slovenskih kvalifikacijskih nastopov v New Yorku


bm, 20.8.2019

V New Yorku se s kvalifikacijskimi obračuni začenja zadnji turnir za grand slam sezone 2019, OP ZDA. Slovenski predstavniki v kvalifikacijah so bili Blaž Rola, Blaž Kavčič in Dalila Jakupović.

Prvi je nastopil Blaž Kavčič, ki je igral z Argentincem Pedrom Cachinom, 241. igralcem lestvice ATP. Kavčič je bil uspešen in je slavil z izidom 6-1 4-6 6-1. V drugem krogu je igral z Japoncem Yasutakom Uchiyamo, 141. igralcem lestvice ATP in izgubil z 1-6 4-6.

Dalila Jakupović se je v uvodnem nastopu v ponedeljek ponoči po našem času pomerila s Čehinjo Terezo Martincovo, 139. igralko lestvice WTA in doživela še eno razočaranje. 24-letna Čehinja je zmagala s 6-4 3-6 6-2, Dalila pa je doživela še enajsti poraz na zadnjih dvanajstih srečanjih. Črna serija se odraža tudi na njeni uvrstitvi na lestvici WTA na kateri je zdrsnila na 151. mesto.

Blaž Rola je v prvem krogu v torek igral s Čehom Lukasom Rosolom, 155. igralcem lestvice ATP in tudi on izgubil s 5-7 6-3 1-6.

V glavnem turnirju bo tako pri moških nastopil samo Aljaž Bedene, med posameznicami pa bosta slovenske barve branili Polona Hercog in Tamara Zidanšek. Kaja Juvan se je zaradi šolskih obveznosti nastopu odpovedala.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo