prijava_e
Novica

Maj Premzl, Filip Jeff Planinšek, Maja Makorič, Tara Gorinšek in Tjaša Klevišar v četrtfinale turnirja ITF v Mariboru


bm


V Mariboru se je z obračuni tretjega kroga nadaljeval mednarodni turnir ITF, na katerem ŽTK gosti več kot 200 igralcev in igralk iz 25 držav.

V veselje domačinov še naprej izvrstno igra Maj Premzl, 15-letni mariborski teniški up, ki v zadnjem obdobju prikazuje odlične teniške predstave in ljubitelje tenisa navdušuje iz tekme v tekmo. Tako je bilo tudi v tretjem krogu v katerem je s 6-1 6-1 odpravil Italijana Gilberta Casuccija. Na dvanajstem srečanju je dosegel še deseto zmago in se uvrstil v četrtfinale. Med fanti je bil uspešen še Filip Jeff Planinšek, ki je s 6-1 6-4 izločil Bolgara Alexa Gancheva. Izgubili so Miha Vetrih, Blaž Vidovič, Jan Kupčič in Tin Krstulovič.

V slovenskem obračunu deklet je Tara Gorinšek s 6-1 4-6 6-2 premagala Petjo Drame. Uspešni sta bili še Maja Makorič in Tjaša Klevišar. Makoričeva je s 6-2 6-1 izločila Hrvatico Lucijo Čirić Bagarić, Klevišarjeva pa s 6-3 6-3 Romunko Ano Dinu.

Izgubila je Tara Katarina Milić od katere je bila s 3-6 6-4 6-1 boljša druga nosilka Italijanka Camilla Zanolini.

V konkurenci dvojic so se v četrtfinale uvrstili Žiga Kovačič in Blaž Vidovič, Matic Križnik in Filip Jeff Planinšek ter Jan Kupčič, ki igra z Vanjo Dobrnjacem iz Srbije.

Pri dekletih so četrtfinalistke konkurence dvojic Maja Makorič, Pia Marija Rebec in Alja Belinger, vsaka s svojo soigralko.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.