Blaž Kavčič, Veronika Erjavec, Tom Kočevar Dešman in Tomas Lipovšek Puches četrtfinalisti, konec za Blaža Rolo in Manco Pislak

Blaž Kavčič je na ATP challengerju na Mallorci v tretjem krogu igral z Ukrajincem Sergiyem Stakhovskym in brez težav slavil s 6-4 6-3.

Veronika Erjavec odlično igra na turnirju ITF WTT v Pragi (25.000 $), kjer se je prvič v karieri uvrstila v četrtfinale turnirja tega ranga. V drugem krogu je s 6-4 6-4 premagala Ukrajinko Maryno Chernyshovo, 400. igralko lestvice WTA in zabeležila še peto zmago na turnirju. Tri zmage je dosegla v kvalifikacijah. V četrtfinalu bo igrala z Nemko Julyette Steur.

Podoben uspeh pa ni uspel Manci Pislak na enako vrednem turnirju na Dunaju, kjer je srečanje drugega kroga proti Madžarki Luki Reca Jani sicer odlično začela in povedla s 4-1, nato pa izgubila pet iger zapored in prvi niz s 4-6. Tudi v drugem se ni uspela pobrati in Madžarka, ki je v prvem krogu izločila Nino Potočnik, je bila na koncu boljša s 6-4 6-3.

Nekoliko presenetljiv je tudi poraz Blaža Role v tretjem krogu ATP challengerja v Comu. Blaž je bil 4. nosilec turnirja, v tretjem krogu pa je moral premoč priznati Nemcu Danielu Altmaierju, ki je bil boljši s 3-6 6-3 6-4.

Zato pa gre bolje Tomu Kočevarju Dešmanu in Tomasu Lipovšku Puchesu, ki sta se na turnirju ITF v Bratislavi in Tabarki (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. Kočevar Dešman je na Slovaškem v drugem krogu s 6-4 3-6 6-4 premagal domnačega srečnega poraženca Juraja Masarja in bo v četrtfinalu igral s 4. nosilcem Rusom Kirillom Kivattsevim. Lipovšek Puches je v Tuniziji v drugem krogu s 6-2 6-1 premagal domačega povabljenca Majeda Kilanija. V četrtfinalu bo igral s 4. nosilcem Rusom Andreyem Chepelevim.