prijava_e
Novica

Jan Kupčič izgubil finale turnirja ITF v Splitu, Tara Katarina Milić izgubila četrtfinale v Leiriji, Aljaž Kirbiš polfinalist v Ulmu; Nika Jurič v Splitu obstala v polfinalu


bm


18-letni Mariborčan Jan Kupčič je na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Splitu prišel do finala, tu pa izgubil. Potem, ko je v polfinalu s 7-5 6-3 premagal hrvaškega kvalifikanta Karla Krola, se je v prvem finalu na turnirjih ITF letos in drugem v karieri za prvi naslov boril s 16-letnim Švedom Adamom Heinonenom, 602. igralcem mladinske svetovne teniške lestvice. Kupčič je do finala prišel brez izgubljenega niza, Šved je moral za preboj v finale dvakrat odigrati tri nize. V obračunu za naslov zmagovalca je bil Heinonen boljši in je zmagal s 6-1 6-1.

Noka Jurič je na istem turnirju med dekleti izgubila v polfinalu. S 5-7 6-1 6-4 jo je premagala 17-letna Rusinja Alexandra Vasilyeva. Za Juričevo, ki je bila junija finalistka turnirja ITF v Banja Luki je to drugi najboljši dosežek v karieri.

Najboljši dosežek v karieri je z uvrstitvijo v četrtfinale turnirja ITF 4. ranga v portugalski Leiriji uspel tudi Tari Katarini Milić. V tretjem krogu je za uvrstitev v četrtfinale z 0-6 6-3 6-2 premagala romunsko kvalifikantko Andreo Feodorovo in se je za nastop v polfinalu borila s 3. nosilko, Rusinjo Kristino Volgapkino. Rusinja je bila tokrat boljša nasprotnica in je slavila s 6-2 6-2.

Na turnirju TE do 16 let v Ulmu je Aljaž Kirbiš zmagal še četrtič in se uvrstil v polfinale. V tretjem krogu je s 7-5 6-0 premagal Poljaka Adama Kuliga, v četrtfinalu pa je bil s 6-4 6-2 boljši od Nemca Laurenta Calaca. Aljaž tako nadaljuje izvrstno serijo, ki jo je preješnji teden začel v Waiblingenu, ko je nastopil v finalu tako med posamezniki kot v konkurenci dvojic. Za drugi zapovrstni finale bo igral proti Nemcu Luisu Dobelmanu.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.