Jan Kupčič izgubil finale turnirja ITF v Splitu, Tara Katarina Milić izgubila četrtfinale v Leiriji, Aljaž Kirbiš polfinalist v Ulmu; Nika Jurič v Splitu obstala v polfinalu

18-letni Mariborčan Jan Kupčič je na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Splitu prišel do finala, tu pa izgubil. Potem, ko je v polfinalu s 7-5 6-3 premagal hrvaškega kvalifikanta Karla Krola, se je v prvem finalu na turnirjih ITF letos in drugem v karieri za prvi naslov boril s 16-letnim Švedom Adamom Heinonenom, 602. igralcem mladinske svetovne teniške lestvice. Kupčič je do finala prišel brez izgubljenega niza, Šved je moral za preboj v finale dvakrat odigrati tri nize. V obračunu za naslov zmagovalca je bil Heinonen boljši in je zmagal s 6-1 6-1.

Noka Jurič je na istem turnirju med dekleti izgubila v polfinalu. S 5-7 6-1 6-4 jo je premagala 17-letna Rusinja Alexandra Vasilyeva. Za Juričevo, ki je bila junija finalistka turnirja ITF v Banja Luki je to drugi najboljši dosežek v karieri.

Najboljši dosežek v karieri je z uvrstitvijo v četrtfinale turnirja ITF 4. ranga v portugalski Leiriji uspel tudi Tari Katarini Milić. V tretjem krogu je za uvrstitev v četrtfinale z 0-6 6-3 6-2 premagala romunsko kvalifikantko Andreo Feodorovo in se je za nastop v polfinalu borila s 3. nosilko, Rusinjo Kristino Volgapkino. Rusinja je bila tokrat boljša nasprotnica in je slavila s 6-2 6-2.

Na turnirju TE do 16 let v Ulmu je Aljaž Kirbiš zmagal še četrtič in se uvrstil v polfinale. V tretjem krogu je s 7-5 6-0 premagal Poljaka Adama Kuliga, v četrtfinalu pa je bil s 6-4 6-2 boljši od Nemca Laurenta Calaca. Aljaž tako nadaljuje izvrstno serijo, ki jo je preješnji teden začel v Waiblingenu, ko je nastopil v finalu tako med posamezniki kot v konkurenci dvojic. Za drugi zapovrstni finale bo igral proti Nemcu Luisu Dobelmanu.