Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Kavčič v osmino finala Mallorce; Manca Pislak, Veronika Erjavec, Nika Radišič in Noka Jurič uspešne v kvalifikacijah turnirjev ITF


bm, 27.8.2019

Blaž Kavčič ta teden nastopa na ATP challengerju na Mallorci (46.600 €). V prvem krogu je s 6-1 7-6(1) premagal Španca Gerarda Granollersa. V drugem je bil nato s 6-3 6-2 boljši še od Francoza Quentina Halysa. V tretjem krogu bo njegov nasprotnik Rus Sergiy Staskhovsky, 146. igralec lestvice ATP.

Na turnirju ITF WTT na Dunaju (25.000 $) je upešno opravila kvalifikacije Manca Pislak. V finalnem obračunu je v dramatičnem zaključku super tie-brejka, potem, ko je ubranila štiri meč žoge nasprotnice premagala Španko Paulo Arias Manjon (ITF 147). Manca je slavila s 6-4 5-7 17-15. V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomerila z Nastjo Kolar. V prvem krogu je že nastopila Nina Potočnik in s 6-7(4) 4-6 izgubila z Madžarko Reko Luco Jani. V žrebu Dunaja je še Pia Čuk, ki bo v prvem krogu igrala z Jano Jablonovsko iz Slovaške.

Na enako vrednem turnirju v Pragi sta se skozi kvalifikacije v glavni turnir prebili Nika Radišič in Veronika Erjavec. Veronika je zmagala trikrat, pri čemer je tekmo drugega kroga proti Aneti Kladivovi iz Češke dobila s 6-7(5) 6-1 11-9, Nika dvakrat, ker je bila v prvem krogu prosta.

V Vrnjački Banji sta na turnirju ITF (15.000 $) v kvalifikacijah nastopili Noka Jurič in Nika Zupančič Obe sta se prebili v zadnji krog, tu pa obe izgubili, a je Noka Jurič nato v glavni turnir napredovala kot srečna poraženka.

V kvalifikacijah 25.000 $ vrednega moškega turnirja v Gyoru je v kvalifikacijah nastopilDomen Gostinčar in izgubil, v glavni turnir pa je že uvrščen Nik Razboršek.

Na turnirju v Bratislavi (15.000 $) je nastopil Tom Kočevar Dešman, ki je v prvem krogu s 6-3 6-0 premagal Avstrijca Filipa Misolica.

Na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $) je v prvem krogu Tomas Lipovšek Puches s 6-4 6-2 premagal Italijana Alessandra Coppinija.

V italijanskem Comu bo na ATP Challengerju (46.600 $) v sredo prvič nastopil Blaž Rola, ki bo igral z Italijanom Giuliom Zeppierijem.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo