prijava_e
Novica

Aljaž Bedene in Blaž Rola zanesljivo v četrtfinale, Tomas Lipovšek Puches izgubil


bm


Aljaž Bedene in Blaž Rola izpolnjujeta pričakovanja ljubiteljev tenisa in organizatorjev ter se zanesljivo približujeta medsebojnemu polfinalnemu obračunu.

Oba sta današnja nastopa v tretjem krogu opravila zelo zanesljivo. Najprej je Blaž Rola s 6-4 6-1 odpravil Aldina Šetkića iz BiH, nato pa Aljaž Bedene s 6-2 6-2 Indijca Sasikumarja Mukunda.

Edini, ki se mu današnji nastop ni izšel po željah je bil Tomas Lipovšek Puches, ki je v prvem nizu proti Rusu Artemu Dobrivnyyu povedel s 5-2, a je niz nato izgubil v podaljšani igri, Rus pa je v nadaljevanju zanesljivo dobil še drugi niz in slavil s 7-6(2) 6-3.

V četrtfinalu bo Bedene igral z 21-letnim Slovakom Lucasom Kleinom, 343. igralcem lestvice ATP, ki pretežno igra na turnirjih serije ITF WTT. Na zadnjem challengerju v Pragi je bil četrtfinalist, na turnirjih ITF WTT pa je letos osvojil štiri turnirje M15, bil še enkrat finalist in trikrat polfinalist.

Rola se bo v četrtfinalu pomeril z 22-letnim Rusom Romanom Safiullinom, 233. igralcem lestvice ATP. Saffiulin je letos osvojil tri turnirje M25, na zadnjih štirih challengerjih pa je vedno nastope končal že v prvem krogu.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.