Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Slovenska mladinska ekipa na Rod Laver cupu v Frankfurtu osvojila četrto mesto


bm, 8.8.2019

Slovenska mladinska teniška ekipa v postavi Nika Strašek, Taja Lončarič, Maj Premzl in Aljaž Kirbiš pod vodstvom Daniela Šantla nastopa na turnirju Rod Laver cup, European Junior Challenge 2019 v Frankfurtu. Nastopajo reprezentance iz osmih držav, ki se borijo za napredovanje na zaključni turnir, ki bo v San Diegu.

V Frankfurtu poleg Slovenije nastopajo ekipe Nemčije, Avstrije, Španije, Italije, Irske, Velike Britanije in Izraela. Igra se po sistemu RR v dveh predtekmovalnih skupinah. V skupini z našo reprezentanco so še ekipe Španije, Avstrije in Izraela.

Slovenija je prvo tekmo igrala z ekipo Španije in zmagala z rezultatom 4-3. Odločilno 4. točko je Sloveniji prinesla mešana dvojica Nika Strašek in Aljaž Kirbiš.

V drugiu tekmi so bili naši nasprotniki Avstrijci, ki so zmagali s 4-3.

V tretjem srečanju se je naša ekipa merila z ekipo Izraela, ki je bila boljša s 4-2 in osvojila 1. mesto v skupini.

Naši igralci in igralke so se tako znašli v krogu ekip z enakim številom točk, zato so za končno uvrstitev v skupini odigrali tekme mešanih dvojic. Naša dvojica Nika Strašek in Aljaž Kirbiš je dobila obe tekmi in Sloveniji prinesla drugo mesto v skupini. Naši igralci so v tekmi za tretje mesto izgubili z Irsko z 2-4.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo