Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Slovenska mladinska ekipa na Rod Laver cupu v Frankfurtu osvojila četrto mesto

bm, 8.8.2019

Slovenska mladinska teniška ekipa v postavi Nika Strašek, Taja Lončarič, Maj Premzl in Aljaž Kirbiš pod vodstvom Daniela Šantla nastopa na turnirju Rod Laver cup, European Junior Challenge 2019 v Frankfurtu. Nastopajo reprezentance iz osmih držav, ki se borijo za napredovanje na zaključni turnir, ki bo v San Diegu.

V Frankfurtu poleg Slovenije nastopajo ekipe Nemčije, Avstrije, Španije, Italije, Irske, Velike Britanije in Izraela. Igra se po sistemu RR v dveh predtekmovalnih skupinah. V skupini z našo reprezentanco so še ekipe Španije, Avstrije in Izraela.

Slovenija je prvo tekmo igrala z ekipo Španije in zmagala z rezultatom 4-3. Odločilno 4. točko je Sloveniji prinesla mešana dvojica Nika Strašek in Aljaž Kirbiš.

V drugiu tekmi so bili naši nasprotniki Avstrijci, ki so zmagali s 4-3.

V tretjem srečanju se je naša ekipa merila z ekipo Izraela, ki je bila boljša s 4-2 in osvojila 1. mesto v skupini.

Naši igralci in igralke so se tako znašli v krogu ekip z enakim številom točk, zato so za končno uvrstitev v skupini odigrali tekme mešanih dvojic. Naša dvojica Nika Strašek in Aljaž Kirbiš je dobila obe tekmi in Sloveniji prinesla drugo mesto v skupini. Naši igralci so v tekmi za tretje mesto izgubili z Irsko z 2-4.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.