Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Na OP Diners v Portorožu za zmago Tom Kočevar Dešman in Sven Lah ter Lian Benedejčič in Anali Kočevar


bm, 9.8.2019

V Portorožu se bo v soboto dopoldne odvilo zadnje dejanje OP Diners za člane in članice, posamična finalna obračuna.

Dvaintrideset igralcev se je med člani borilo za dve mesti na zaključnem turnirju dvanajstih igralcev, uspešna pa sta bila Jan Kupčič, ki je v finalu kvalifikacij premagal Grego Teraža in Luka Miklavčič, ki je bil boljši od Mihe Okorna.

V boju za četrtfinale so bila odigrana štiri srečanja, v četrtfinale pa so se uvrstili Luka Miklavčič, Matic Dimic, Jan Kupčič in Filip Jeff Planinšek

. Ti so se v boju za zmago na turnirju borili s četrtfinalisti, ki so bili tja uvrščeni neposredno Tomasom Puchesom Lipovškom, Tomom Kočevarjem Dešmanon, Mikom Urbanijo in Svenom Lahom. Prvi štirje nosilci so bili uspešni in so se uvrstili v polfinale. Lipovšek Puches je s 4-6 6-3 11-9 premagal Miklavčiča, Lah je s 6-1 6-2 izločil Dimica, Urbanija je bil s 6-2 6-4 boljši od Kupčiča, Kočevar Dešman pa s 6-3 6-3 od Planinška.

V polfinalu je nato Sven Lah s 6-2 6-3 izločil Tomasa Lipovška Puchesa, Tom Kočevar Dešman pa s 6-0 6-3 Mika Urbanijo.

Kočevar Dešman in Lah bosta v sobotnem finalu igrala za povabilo v glavni turnir ATP challengerja.

S turnirjem so pri koncu tudi članice. Nastopa 13 igralk, v četrtfinale pa so se uvrstile Alja Belinger, Dea Kepic, Anali Kočevar in Sara Palčič, ki so se tam pridružile Moni Potrč, Lian Benedejčič, Piji Brglez in Zali Ule.

V polfinale so v nadaljevanju napredovale Moni Potrč z zmago 4-6 6-2 10-6 nad Aljo Belinger, Lian Benedejčič, ki je s 6-1 6-1 premagala Deo Kepic, Anali Kočevar je bila s 6-3 3-6 10-8 boljša od Pije Brglez in Sara Palčič, ki je s 6-3 6-2 izločila Zalo Ule.

V polfinalu je Lian Benedejčič s 6-2 6-3 premagala Moni Potrč, Anali Kočevar pa s 2-6 6-4 10-6 Saro Palčič.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo