prijava_e
Novica

Na OP Diners v Portorožu za zmago Tom Kočevar Dešman in Sven Lah ter Lian Benedejčič in Anali Kočevar


bm


V Portorožu se bo v soboto dopoldne odvilo zadnje dejanje OP Diners za člane in članice, posamična finalna obračuna.

Dvaintrideset igralcev se je med člani borilo za dve mesti na zaključnem turnirju dvanajstih igralcev, uspešna pa sta bila Jan Kupčič, ki je v finalu kvalifikacij premagal Grego Teraža in Luka Miklavčič, ki je bil boljši od Mihe Okorna.

V boju za četrtfinale so bila odigrana štiri srečanja, v četrtfinale pa so se uvrstili Luka Miklavčič, Matic Dimic, Jan Kupčič in Filip Jeff Planinšek

. Ti so se v boju za zmago na turnirju borili s četrtfinalisti, ki so bili tja uvrščeni neposredno Tomasom Puchesom Lipovškom, Tomom Kočevarjem Dešmanon, Mikom Urbanijo in Svenom Lahom. Prvi štirje nosilci so bili uspešni in so se uvrstili v polfinale. Lipovšek Puches je s 4-6 6-3 11-9 premagal Miklavčiča, Lah je s 6-1 6-2 izločil Dimica, Urbanija je bil s 6-2 6-4 boljši od Kupčiča, Kočevar Dešman pa s 6-3 6-3 od Planinška.


V polfinalu je nato Sven Lah s 6-2 6-3 izločil Tomasa Lipovška Puchesa, Tom Kočevar Dešman pa s 6-0 6-3 Mika Urbanijo.

Kočevar Dešman in Lah bosta v sobotnem finalu igrala za povabilo v glavni turnir ATP challengerja.

S turnirjem so pri koncu tudi članice. Nastopa 13 igralk, v četrtfinale pa so se uvrstile Alja Belinger, Dea Kepic, Anali Kočevar in Sara Palčič, ki so se tam pridružile Moni Potrč, Lian Benedejčič, Piji Brglez in Zali Ule.

V polfinale so v nadaljevanju napredovale Moni Potrč z zmago 4-6 6-2 10-6 nad Aljo Belinger, Lian Benedejčič, ki je s 6-1 6-1 premagala Deo Kepic, Anali Kočevar je bila s 6-3 3-6 10-8 boljša od Pije Brglez in Sara Palčič, ki je s 6-3 6-2 izločila Zalo Ule.

V polfinalu je Lian Benedejčič s 6-2 6-3 premagala Moni Potrč, Anali Kočevar pa s 2-6 6-4 10-6 Saro Palčič.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.