Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Dekleta uspešna na turnirjih ITF, Mike Urbanija izgubil v Vogau


bm, 7.8.2019

Nika Radišič, Manca Pislak in Pia Lovrič so se uvrstile v drugi krog turnirjev ITF.

Kvalifikantka Nika Radišič je v italijanskem Cordenonsu (25.000 $) s 6-1 4-6 6-3 premagala 5. nosilko, Italijanko Gaio Sanesi, 352. igralko lestvice WTA in bo za napredovanje v četrtfinale igrala s Švicarko Liso Sabino.

Na istem turnirju je kvalifikantka Manca Pislak v prvem krogu s 6-3 6-3 premagala prav tako kvalifikantko, Argentinko Solange Krywoj in bo v drugem krogu igrala z Bolgarko Dio Eftimovo.

Prvo zmago v karieri je v prvem nastopu na profesionalnem turnirju v češkem Olomoucu (15.000 $) dosegla 17-letna Domžalčanka Pia Lovrič. V glavnem turnirju je nastopila zahvaljujoč uvrstitvi med najboljših 100 mladink sveta. Priložnost je izkoristila in s 4-6 6-4 6-4 premagala 4. nosilko, Čehinjo Gabrielo Pantuckovo, 74. igralko lestvice ITF WTTter ji prizadela še trinajsti zaporedni poraz na turnirjih ITF. Za nastoip v četrtfinalu se bo borila z Japonko Himari Sato.

V avstrijskem Vogau je Mike Urbanija nastope po uspešno opravljenih kvalifikacijah končal v prvem krogu glavnega turnirja. Tu ga je z 1-6 7-5 6-4 premagal Čeh Yvo Panak.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo