Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

OP Zala 16 v Portorožu osvojila Simon Javoršek in Anamari Žnuderl


bm, 14.8.2019

V Portorožu se je na tenis festu končalo OP Zala v starostni kategoriji do 16 let. Pri fantih smo spremljali klubski finale igralcev TK Maja, prvega nosilca Simona Javorška in nepostavljenega Grege Grebenška. Javoršek je v polfinalu s 6-3 6-1 premagal nepostavljenega Maja Jurija Miklavca (Zklub), Grebenšek je s 6-3 6-3 izločil drugega nosilca Nejca Škorjanca (ŠD-LTA). V finalu je bil Simon Javoršek še enkrat več zanesljiv in je srečanje dobil s 6-1 6-1 ter se veselil druge zmage na turnirjih Tenis Slovenije v kareri. Za Grebenška je bil nastop v finalu njegov najboljši dosežek doslej.

V B turnirju sta se v finale uvrstila Gaber Niki Bole (ŠD_LTA) in Dmitry Suboch (Morje). Turnir je osvojil Suboch, ki je v finalu zmagal s 6-3 6-3.

Pri dekletih sta bili finalistki prva nosilka Anamari Žnuderl (ŽtkMb), v polfinalu je s 6-1 6-1 ugnala klubsko soigralko Pio Petelinšek in nepostavljena Ana Tara Praček (LukaKp), ki je v drugem polfinalu s 4-6 6-1 6-0 premagala prav tako nepostavljeno Rebeko Gnezda (Idrija). Zmagovalka turnirja je postala Anamari Žnuderl, ki je finalu slavila z 2-6 6-0 7-6(6).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo