Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

OP Zala 16 v Portorožu osvojila Simon Javoršek in Anamari Žnuderl

bm, 14.8.2019

V Portorožu se je na tenis festu končalo OP Zala v starostni kategoriji do 16 let. Pri fantih smo spremljali klubski finale igralcev TK Maja, prvega nosilca Simona Javorška in nepostavljenega Grege Grebenška. Javoršek je v polfinalu s 6-3 6-1 premagal nepostavljenega Maja Jurija Miklavca (Zklub), Grebenšek je s 6-3 6-3 izločil drugega nosilca Nejca Škorjanca (ŠD-LTA). V finalu je bil Simon Javoršek še enkrat več zanesljiv in je srečanje dobil s 6-1 6-1 ter se veselil druge zmage na turnirjih Tenis Slovenije v kareri. Za Grebenška je bil nastop v finalu njegov najboljši dosežek doslej.

V B turnirju sta se v finale uvrstila Gaber Niki Bole (ŠD_LTA) in Dmitry Suboch (Morje). Turnir je osvojil Suboch, ki je v finalu zmagal s 6-3 6-3.

Pri dekletih sta bili finalistki prva nosilka Anamari Žnuderl (ŽtkMb), v polfinalu je s 6-1 6-1 ugnala klubsko soigralko Pio Petelinšek in nepostavljena Ana Tara Praček (LukaKp), ki je v drugem polfinalu s 4-6 6-1 6-0 premagala prav tako nepostavljeno Rebeko Gnezda (Idrija). Zmagovalka turnirja je postala Anamari Žnuderl, ki je finalu slavila z 2-6 6-0 7-6(6).
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo