prijava_e
Novica

Nika Radišič po skoraj treh urah izgubila finale v Cordenonsu, med dvojicami z Veroniko Erjavec zmagovalka


bm


Izjemen teden je za našo mlado Primorko Niko Radišič. Na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v italijanskem Cordenonsu se je s šestimi zmagami med posameznicami uvrstila v finale, kjer se je za prvi naslov na turnirjih ITF s tem nagradnim skladom borila z izkušeno Nizozemko, 120. igralko sveta, Arantxo Rus. Po zelo izenačenih prvih dveh nizih je Nika v tretjem nizu popustila in po dveh urah in 51 minutah igre morala Rusovi priznati premoč. Nizozemka je slavila s 4-6 6-4 6-1. Arantxa Rus je osvojila še drugi turnir zapored in nanizala deseto zaporedno zmago. Nika bo na prvi naslov na turnirjih W25 morala še počakati, čeprav že danes ni bila veliko oddaljena od njega. V drugem nizu je namreč izpustila priložnost za izenačenje na 5-5 potem, ko je na svoj servis povedla s 40-0. Priložnosti ni izkoristila in niz je odšel v roke nasprotnice.

En naslov pa iz Cordenonsa Nika vendarle odnaša. V paru z Veroniko Erjavec je namreč osvojila turnir dvojic. V finalu sta s 6-3 7-5 premagali Italijanki Martino Caregaro in Liso Sabino.

Za Niko Radišič je to peti naslov med dvojicami na turnirjih ITF, prvi na turnirju W25. Še boljšo statistiko ima Veronika Erjavec, ki je skupaj osvojila že osem turnirjev ITF, tudi zanjo pa je to prvenec na turnirjih W25.

Nika je na zadnjih sedemnajstih srečanjih zmagala štirinajstkrat in le trikrat izgubila, odlični rezultati pa so lepa napoved pred nadaljevanjem sezone. Nika je osvojila 31 točk za lestvico WTA, lepo pa bo napredovala tudi na lestvici ITF WTT.


Čestitke obema.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.