Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola, Veronika Erjavec in Manca Pislak v osmino finala


bm, 28.8.2019

Blaž Rola se je uvrstil v osmino finala na ATP challengerju z nagradnim skladom 46.600 € v Comu. V drugem krogu je s 7-5 6-4 premagal italijana Giulia Zeppierija, 470. igralca lestvice ATP. Za napredovanje v četrtfinale bo igral z Nemcem Danielom Altmaierjem, ki nastopa z zaščoitenim rankingom, trenutno pa je na 450. mestu lestvice ATP.

Na turnirju ITF v Pragi (25.000 $) je zmago slavila Veronika Erjavec. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-3 2-6 6-4 premagala 4. nosilko, Švicarko Danielo Seguel, 264. igralko lestvice WTA. V osmini finala bo igrala z Ukrajinko Maryno Chernyshovo.

Na istem trunirju je po uspešnih kvalifikacijskih nastopih v prvem krogu izgubila Nika Radišič. Z 1-6 7-6(6) in 6-2 jo je premagala 8. nosilka Ana Sofia Sanchez iz Mehike, 321. igralka lestvice WTA.

Na turnirju ITF v Vrnjački Banji (15.000 $) je Noka Jurič izgubila tekmo prvega kroga glavnega turnirja v katerega se je uvrstila kot srečna poraženka. S 7-5 6-3 jo je premagala Grkinja Galatea Mesochoritou.

Na turnirju ITF na Dunaju (25.000 $) se je v omsino finala uvrstila Manca Pislak. Po odpovedi Nastje Kolar je igrala s srečno poraženko Španko Paulo Arias Manjon, katero je prav Manca premagala v zadnjem krogu kvalifikacij. Takrat sta odigrali tri nize, tokrat pa je Pislakova oddala samo dve igri in slavil z gladkih 6-2 6-0. V osmini finala bo igrala z Reko Luco jani, ki je v prvem krogu izločila našo Nino Potočnik.

Na istem turnirju je v prvem krogu izgubila Pia Čuk. S 6-1 6-4 je bila boljša Slovkinja Jana Jablonovska.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo