prijava_e
Novica

Na ATP challengerju v Portorožu v soboto slovenski polfinale med Bedenetom in Rolo


bm


V Portorožu so na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia open 2019 na sporedu četrtfinalni obračuni z dvema slovenskima udeležencema. Nastop je prvi opravil Blaž Rola in to zelo zanesljivo. V uri in enajstih minutah je s 6-2 6-1 odpravil Rusa Romana Safiullina. Rola je odlično serviral in ob skupnem izkoristku servisa 70 % v srečanju servis nasprotniku predal samo enkrat. Sam je dosegel pet brejkov in bil na koncu boljši za 25 točk (66-41).

Da bomo v soboto spremljali težko pričakovani slovenski polfinale pa je poskrbel Aljaža Bedeneta, ki je v drugem četrtfinalu v dramatičnem obračunu s 6-3 4-6 7-6(4) premagal danes izvrstnega Slovaka Lucasa Kleina. Po dveh odigranih nizih je bil izid izenačen. Prvi niz je dobil Bedene s 6-3, drugega Klein s 6-4. V tretjem nizu je Slovak že povedel s 4-2, a se je Aljaž uspel vrniti v igro in o zmagovalcu je odločala podaljšana igra. V tej je bil bolj zanesljiv naš igralec, ki je tie-break dobil s 7-4. Srečanje je trajalo dve uri in petinštirideset minut. Slovak, ki je bil precej nezanesljiv pri drugem servisu, le 37 % izkoristek, je v tekmi ubranil kar devetnajst brejk priložnosti, ki si jih je priigral Aljaž. Aljaž je bil na koncu boljši za 7 točk (130-123).

Jutri nas torej v Portorožu čaka prvi vrhunec turnirja s prestižnim slovenskim obračunom med Aljažem Bedenetom in Blažem Rolo. Glede na dosedanje predstave obeh igralcev nas čaka zanimivo srečanje, ki ga ne smete zamuditi.

Tekma se bo začela ob 21. uri po končanem prvem polfinalu med lanskim zmagovalcem Francozom Constantom Lestiennom in Norvežanom Viktorjem Durasovicem. Prvo polfinalno srečanje se bo začelo ob 19. uri.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.