Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Matic Križnik poražen v četrtfinalu Hasseleta, med dvojicami ustavljen v polfinalu

bm, 9.8.2019

13-letni Ljubljančan Matic Križnik, vodilni igralec slovenske teniške lestvice do 14 let in s 54. mestom najvišje uvrščen Slovenec na lestvici TE do 14 let, izvrstno igra na močnem turnirju Tennis Europe 1. kategorije v belgijskem Hasseltu.

Matic je deveti nosilec turnirja in se je s tremi zmagami uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 7-5 6-4 premagal domačina Robina De Grooteja. V četrtfinalu je gral najtežji obračun na turnirju saj se je pomeril s 1. nosilcem, estonskim vrstnikom Oliverjem Ojakaarom, trenutno 13. igralcem lestvice TE. Oba sta se letos že vpisala med zamagovalce turnirjev TE in sicer je Estonec osvojil enenega, Matic pa dva posamična turnirja. Tokrat je bil Estonec v tesnem obračunu boljši s 6-4 7-5

Matic se je v konkurenci dvojic s soigralcem Mateom Covatom iz Italije uvrstil v polfinale. Tu sta v izjemno izenačenem obračunu morali priznati premoč Ekvadorcu Miguelu Sicci in Bolivijcu Juanu Pradu Angelu. Slednja sta bila boljša s 64-6 6-4 10-7. Vsekako je Matic dosegel še en lep mednarodni rezultat.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.