prijava_e
Novica

V Portorožu opravljen žreb kvalifikacijskega in glavnega turnirja Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019


bm


V Portorožu je bil opravljen žreb kvalifikacijskega in glavnega turnirja ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia open 2019. Na čelu igralcev močno zasedenega turnirja z nagradnim skladom 46.600 € je, kot je bilo najavljeno, naš najboljši igralec Aljaž Bedene, ki z 91. mestom na lestvici ATP predstavlja tudi prvega nosilca turnirja in bo v uvodnem krogu, tako kot preostalih 15 nosilcev, prost.

Zelo močno slovensko orožje bo tudi, v zadnjem času izvrstni, Blaž Rola, ki se je na lestvici od objave prijavljenih igralcev še nekoliko povzpel, tako da bo v Portorožu tretji nosilec. Oba z Aljažem sta v zgornji polovici žreba, upravilčeno pa ju lahko pričakujemo v medsebojnem polfinalnem obračunu. V glavnem žrebu sta tudi Sven Lah in Tom Kočevar Dešman, ki bi sicer morala za to mesto igrati v današnjem finalu OP za člane, a jima je organizator že dodelil posebni povabili. Posebno povabilo v glavni turnir sta prejela tudi Nik Razboršek in Mike Urbanija.

Od preostalih igralcev velja omeniti drugega nosilca Lorenza Giustina iz Italije, četrtega nosilca Sergiya Stakhovskega iz Ukrajine, pa tudi lanskega zmagovalca, sicer šestega nosilca, Francoza Constanta Lestienna.

Celoten žreb posamičnega turnirja in turnirja dvojic si lahko ogledate TUKAJ

V kvalifikacijah bodo nastopili štirje igralci, med njimi bosta o potniku v glavni turnir v medsebojnem obračunu odločila Tomas Lipovšek Puches in Filip Jeff Planinšek, ki je prejel povabilo organizatorja.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.