Tom Kočevar Dešman klonil v polfinalu Novega Sada, Blaž Rola izgubil četrtfinale v Segoviji, Nina Potočnik izgubila na Poljskem

Dobro se je na turnirje vrnil Tom Kočevar Dešman, ki je po daljši odsotnosti nastopil na tretjem turnirju letos. Prejšnji teden je bil četrtfinalist v Welsu, ta teden pa se je uvrstil v polfinale na turnirju ITF (15.000 $) v Novem Sadu.V drugem krogu je s 7-5 6-3 premagal romunskega mladinca, 18-letnega Gabriela Dico, v četrtfinalu pa je z 2-6 6-3 6-2 premagal prvega nosilca, Bolgara Alexsandra Lazarova, 501. igralca lestvice ATP in prejšni teden zmagovalca turnija ITF v Casablanci. V polfinalu je igral s črnogorskim kvalifikantom Ljubomirom Čelebićem in izgubil s 5-7 4-6. Prihodnji teden bo nastopil na turnirju TS v Portorožu, kjer se bo boril za povabilo v glavni žreb ATP challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019.

Za Blaž Rolo se je izvrstna serija nastopov in rezultatov na turnirjih serije ATP challenger končala v četrtfinalu turnirja v Segoviji. Po treh polfinalih in enem finalu na zadnjih štirih turnirjih se je tokrat na turnirju z nagradnim skladom 69.280 € uvrstil najmanj v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 6-1 premagal 14. nosilca, Francoza Baptista Crepatteja, 332. igralca lestvice ATP,v četrtfinalu pa je za peti zaporedni polfinale igral s 23-letnim Francozom Hugom Grenierjem, 487. igralcem lestvice ATP.

Po hudem boju in nekaj manj kot treh urah igre je bil Francoz boljši s 6-7(5) 7-6(8) in 6-4. Oba igralca sta izjemno servirala, tako da smo v celotnem srečanju videli samo tri brejke, vse tri v tretjem nizu, od katerih je Francoz dosegel dva, Blaž enega. Odločilni servis je Blaž izgubil v deveti igri tretjega niza, ko je Francoz z brejkom povedel s 5-4. Na koncu je bil Grenirer v seštevku točk boljši s 128-123.

Blaž je na zadnjih enaindvajsetih srečanjih dosegel kar šestnajst zmag in zabeležil le pet porazov, na lestvici ATP pa hitro napreduje tja, kjer je nekoč že bil, proti najboljši stoterici teniških igralcev sveta. PO turnirju v Segoviji bo napredoval za 8 mest in bo prihodnji teden 137. igralec sveta. Po tednu dni odmora ga bomo naslednji teden laho spremljali na challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu.

Na turnirju ITF (25.000 $) na Poljskem je Nina Potočnik, potem, ko je prejšnji teden izgubila v finalu, ta teden nastope končala v drugem krogu. S 6-3 6-3 jo je premagala poljska mladinka, 18-letna Ania Hertel.