prijava_e
Novica

Eva Muller Uhan finalistka turnirja TE v Portorožu, Maša Viriant zmagovalka v konkurenci dvojic


bm


V Portorožu se je končal turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, Marina SR Open 2019. Od slovenskih igralcev in igralk se je v posamični konkurenci z uvrstitvijo v finale najbolj izkazala 14-letna Ljubljančanka Eva Muller Uhan. Muller Uhanova, ki na lestvici TE trenutno zaseda 218. mesto je v polfinalu s 4-6 6-4 6-2 premagala šesto nosilko, Hrvatico Chiareo Jerolimov. V finalu se je za prvi naslov na turnirjih TE merila s Srbkinjo Andjelo Lazarević, ki je v drugem polfinalu s 6-0 6-3 premagala Mariborčanko Anamari Žnuderl. Srbska vrstnica, ki je letos osvojila že dva turnirja TE, še enkrat pa je bila finalistka, je finalni obračun dobila s 6-3 6-0.

V konkurenci dvojic sta bili najboljši Maša Viriant in Andjela Lazarević. V finalu sta s 7-5 6-2 premagali Anamari Žnuderl in Pio Petelinšek. Za Viriantovo je to prvi naslov na turnirjih TE v karieri, za Žnuderlovo in Petelinškovo pa prvi finale.

Pri dečkih se je od naših igralcev z uvrstitvijo v četrtfinale najbolje odrezal Žiga Švec, turnir pa je osvojil drugi nosilec, Čeh Jan Hradzil, ki je v finalu s 6-4 4-1 (predaja) premagal Srba Romea Hadžimehmedovića.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.