Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Jan Kupčič in Noka Jurič polfinalista v Splitu, Tara Katarina Milić dobro na Portugalskem, Aljaž Kirbiš zaenkrat uspešen v Ulmu


bm, 31.7.2019

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Splitu so v drugem krogu uspešno nastopili Noka Jurič, Alja Belinger in Jan Kupčič ter se vsi trije uvrstili v četrtfinale. Juričeva je s 6-3 6-4 premagala 8. nosilko, Poljakinjo Lauro Dohl, Alja Belinger je s 6-0 4-6 6-4 premagala 7. nosilko, Švicarko Lauro Paunović, Jan Kupčič pa je s 6-0 6-2 izločil bosanskega kvalifikanta Miloša Milakovića.

Jan in Noka sta dobro nadaljevala tudi v četrtfinalu, kjer je Jan s 6-4 6-2 premagal Srba Milana Macuro, Noka pa je bila s 7-5 6-1 boljša od Hrvatice Nike Svetec. V polfinalu bo Kupčič igral s hrvaškim kvalifikantom Karlom Krolom, nasprotnica Juričeve bo Rusinja Alexandra Vasilyeva.

V četrtfinalu se je poslovila Alja Belinger. S 7-6(5) 6-2 jo je premagala 1. nosilka, Rusinja Anastasia Kovaleva.

Na turnirju ITF 4. ranga v portugalski Leiriji je še drugič zmagala Tara Katarina Milić. S 3-6 7-6(4) 6-2 je premagala 10. nosilko, Francozinjo Jenny Lim in se uvrstila v osmino finala. Za napredovanje v četrtfinale bo igrala z Romunko Andreo Feodorovo.

Na mladinskem turnirju TE do 16 let v Ulmu je Aljaž Kirbiš še drugič zmagal in se uvrstil v osmino finala. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagal Francoza Noa Villena.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo