Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola po predaji nasprotnika v tretji krog turnirja v Tampereju, uspešna tudi Nik Razboršek in Manca Pislak


bm, 23.7.2019

Blaž Rola se je iz Nizozemske preselil na Finsko, kjer nastopa na ATP challengerju v Tampereju (46.600 €+H). Blaž je bil v prvem krogu kot 5. nosilec prost, v drugem pa je igral z Bolgarom Dimitrom Kuzmanovim. Slednji je pri zaostanku z 2-6 1-2 tekmo predal in Blaž je napredoval v tretji krog.

Njegov nasprotnik v osmini finala bo Portugalec Gastao Elias, 322. igralec lestvice ATP. Blaž in Gastao sta se doselj na challengerjih pomerila enkrat in sicer je leta 2017 v Milanu v treh nizih slavil Blaž.

Na turnirjih ITF ta teden igrajo Nik Razboršek v Nemčiji, Manca Pislak v Italiji, Nina Potočnik na Poljskem, Nastja Kolar v ZDA in Tom Kočevar Dešman v Welsu. Zadnji trije bodo prvič nastopili v sredo, uspešna pa sta že bila Nik Razboršek, ki je v Bad Cshussenriedu s 6-2 6-3 premagal Nemca Kaia Lemstro in Manca Pislak, ki je v italijanskem Schiu v prvem krogu s 3-6 7-5 6-3 premagala Francozinjo Julie Belgraver.

Medtem je že tudi potrjeno, da bo Blaž ob Aljažu Bedenetu avgusta nastopil na challengerju v Portorožu.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo