Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola po predaji nasprotnika v tretji krog turnirja v Tampereju, uspešna tudi Nik Razboršek in Manca Pislak


bm, 23.7.2019

Blaž Rola se je iz Nizozemske preselil na Finsko, kjer nastopa na ATP challengerju v Tampereju (46.600 €+H). Blaž je bil v prvem krogu kot 5. nosilec prost, v drugem pa je igral z Bolgarom Dimitrom Kuzmanovim. Slednji je pri zaostanku z 2-6 1-2 tekmo predal in Blaž je napredoval v tretji krog.

Njegov nasprotnik v osmini finala bo Portugalec Gastao Elias, 322. igralec lestvice ATP. Blaž in Gastao sta se doselj na challengerjih pomerila enkrat in sicer je leta 2017 v Milanu v treh nizih slavil Blaž.

Na turnirjih ITF ta teden igrajo Nik Razboršek v Nemčiji, Manca Pislak v Italiji, Nina Potočnik na Poljskem, Nastja Kolar v ZDA in Tom Kočevar Dešman v Welsu. Zadnji trije bodo prvič nastopili v sredo, uspešna pa sta že bila Nik Razboršek, ki je v Bad Cshussenriedu s 6-2 6-3 premagal Nemca Kaia Lemstro in Manca Pislak, ki je v italijanskem Schiu v prvem krogu s 3-6 7-5 6-3 premagala Francozinjo Julie Belgraver.

Medtem je že tudi potrjeno, da bo Blaž ob Aljažu Bedenetu avgusta nastopil na challengerju v Portorožu.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo