Matic Špec in Veronika Erjavec izgubila finalna obračuna dvojic v Beogradu in Prokuplju

Na mednarodnih članskih turnirjih ITF WTT so vsi slovenski predstavniki končali z nastopi v posamični konkurenci.

Nina Potočnik je v Stuttgartu v drugem krogu z 2-6 5-7 izgubila z 8. nosilko, Poljakinjo Majo Chwalinsko.

Nik Razboršek je v drugem krogu Den Haaga s 5-7 0-6 izgubil s Francozom Geoffreyem Blancaneauxom.

Matic Špec je moral v Beogradu premoč priznati Romunu Bogdanu Apostolu, ki je slavil s 6-4 6-1.

Se je pa Matic s soigralcem Strahinjo Rakićem iz Srbije uvrstil v finale konkurence dvojic. Polfinalno srečanje sta jima Nerman Fatić in Marko Tepavac predala. V finalu sta igrala z Rusoma Artemom Dubrivnyem in Alexandrom Ovcharovim in izgubila s 7-6(5) 1-6 7-10.

Na turnirju ITF v Prokuplju (15.000 $) se je v finale konkurence dvojic uvrstila Veronika Erjavec. V polfinalu sta z Nefiso Berberović iz BiH s katero sta prvi nosilki turnirja, 6-3 6-0 premagali Rusionjo Daryo Astakhovo in Grkinjo Galateio Mesochoritou. V finalu sta igrali z drugima nosilkama, Turkinjama Ipek Oz in Melis Sezer in tudi njima se ni uspelo zavihteti na vrh. Turkinji sta zmagali z rezultatom 7-5 7-5.

Foto: Sportida