Kristina Novak, Veronika Erjavec in Nika Radišič v glavni žreb turnirjev ITF,

Na številnih teniških turnirjih po svetu, od največjih do tistih z najnižjim denarnim skladom, ta teden nastopajo slovenski igralci in igralke. Na turnirjih ITF z nagradnim skladom 25.000 $ so kvalifikacijske nastope uspešno zaključile Nika Radišič v Olomoucu ter Veronika Erjavec in Kristina Novak v Madžarski Baji. Vse tri so se s po dvema zmagama uvrstile v glana turnirja. V glavni žreb je bila v Baji neposredno uvrščena Nina Potočnik, ki bo igrala z Rusinjo Daryo Astakhovo.

Na ATP challengerju v Amersfoortu (46.600 €) bo nastopil Blaž Rola, ki bo v prvem krogu igral s Čehom Adamom Pavlasekom.

Na turnirju v Imoli (25.000 $) je nastopila Manca Pislak. V prvem krogu je igrala s 3. nosilko, Italijanko Lucio Bronzetti in izgubila z 2-6 1-6.

Na turnirju ITF v Piestanyu (15.000 $) je nastopil Mike Urbanija. V prvem krogu je igral s češkim mladincem Daliborjem Svrcino in izgubil s 5-7 6-4 7-6(2).

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Dolany Veski je v prvem krogu glavnega turnirja Tin Krstulovič s 6-3 6-2 premagal Čeha Simona Mališa. Tara Gorinšek je bila v prvem krogu prosta, v drugem je s 6-4 7-5 premagala Hrvatico Klaro Vukičević.