Aljaž Bedene v drugi krog ATP turnirja v Umagu, kjer bo v četrtek zvečer igral z italijanskim najstnikom

Aljaž Bedene je na ATP turnirju v Umagu (524,340 €) z odlično igro in uvrstitvijo v drugi krog razveselil številne slovenske navijače. V tekmi prvega kroga je s 6-3 6-2 premagal 5. nosilca, 26-letnega Italijana Marca Cecchinata, trenutno 40. igralca sveta in lanskoletnega zmagovalca turnirja v Umagu. S tem je še poglobil letošnjo Italijanovo krizo in mu zadal šesti zaporedni poraz. To je bilo sicer njuno sedmo medsebojno srečanje in sedma Aljaževa zmaga, tretja na turnirjih serije ATP, še štiri je dosegel na turnirjih serije challenger. Aljaž je bil boljši v vseh elementih igre, nasprotniku je štirikrat odvzel začetni udarec, sam ga ni izgubil. Na koncu je bil po uri in enaindvajsetih minutah igre v osvojenih točkah boljši z 61-46.

V drugem krogu bo igral s 17-letnim Italijanom Jannikom Sinnerjem, ki na lestvici ATP zaseda 209. mesto, za nastop na turnirju pa je prejel posebno povabilo. Tekma bo na sporedu v četrtek okrog 21.30 ure.