Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Aljaž Bedene v drugi krog ATP turnirja v Umagu, kjer bo v četrtek zvečer igral z italijanskim najstnikom


bm, 18.7.2019

Aljaž Bedene je na ATP turnirju v Umagu (524,340 €) z odlično igro in uvrstitvijo v drugi krog razveselil številne slovenske navijače. V tekmi prvega kroga je s 6-3 6-2 premagal 5. nosilca, 26-letnega Italijana Marca Cecchinata, trenutno 40. igralca sveta in lanskoletnega zmagovalca turnirja v Umagu. S tem je še poglobil letošnjo Italijanovo krizo in mu zadal šesti zaporedni poraz. To je bilo sicer njuno sedmo medsebojno srečanje in sedma Aljaževa zmaga, tretja na turnirjih serije ATP, še štiri je dosegel na turnirjih serije challenger. Aljaž je bil boljši v vseh elementih igre, nasprotniku je štirikrat odvzel začetni udarec, sam ga ni izgubil. Na koncu je bil po uri in enaindvajsetih minutah igre v osvojenih točkah boljši z 61-46.

V drugem krogu bo igral s 17-letnim Italijanom Jannikom Sinnerjem, ki na lestvici ATP zaseda 209. mesto, za nastop na turnirju pa je prejel posebno povabilo. Tekma bo na sporedu v četrtek okrog 21.30 ure.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo