prijava_e
Novica

Nika Radišič povabljena na turnir 21&Under Invitional v Hamburg


bm


Tennis Europe je objavil podrobnosti o turnirju, poimenovanem "21& Under Ivititional", ki se bo odvijal kot spremljajoč dogodek v času turnirja ATP 500 v Hamburgu od 25.-28- julija in na katerega je povabljena naša odlična mlada igralka, 19-letna Nika Radišič.

Ta edinstven dogodek je namenjen mladim obetavnim igralkam in igralcem, ki bodo dobili priložnost igrati dobre tekme, doživeti vzdušje, ki jih nudijo največji turnirji in se nenazadnje boriti za del denarnega sklada v višini 50.000 $. Sklad bo glede na dosežke razdeljen med šestnajst igralcev in igralk ( po osem moških in žensk) in je namenjen za pokrivanje stroškov potovanj in udeležbe na profesionalnih turnirjih. Turnir bo potekal po sistemu round robin, igralo se bo na tri dobjene nize po štiri osvojene igre (tie-break pri 3-3). Igrali bodo po sistemu No-Ad in No-Let, igralcem pa bodo med tekmo lahko svetovali trenerji.

Nastopajo lahko samo igralci stari med 19 in 22 let, izbrani pa so bili glede na njihove dosežke v mladinski konkurenci.

Nika se bo turnirja udeležila s trenerjem Dominikom Senico. Poleg Nike bodo na turnirju deklet nastopile: Ylena In-Albon (SUI), Leonie Kung (SUI), Lara Salden (BEL), Ilona Ghioroaie (ROU), Georgia Craciun (ROU), Rebeka Masarova (ESP) in Kathleen Kanev (GER).

Na tekmovanje je bila s strani ITF vabljena tudi Kaja Juvan vendar se vabilu zaradi maturitetnih obveznosti ni odzvala.

Strokovni svet tenis Slovenija je Niki Radišič namenil 2.000 eur za priprave in nastop na omenjenem tekmovanju.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.