prijava_e
Novica

Mladinci v Welsu, Reykjaviku in na turnirju Lampo Trophy v Rezzatu


bm


Gal Emeršič Potočnik, ki je prejšnji teden izvrstno nastopil na turnirju TE 16 v Reykjaviku in se uvrstil v fiinale tam ostaja tudi ta teden. Nastopa na turnirju ITF 5. ranga v starostni kategoriji do 18 let. Moral je v kvalifikacije in dosegel dve zmagi ter se uvrstil v glavni turnir, v katerem s posebnim povabilom nastopa tudi Sebastian Dominko.

Oba sta nastope začela z zmagama. Gal je v prvem krogu s 7-5 6-4 premagal 4. nosilca, Francoza Alexandra De Villepina, Dominko je bil s 4-6 6-4 6-0 boljši od Angleža Derina Acarogla.

Na turnir ITF v Wels je v okiru programa mladinskih reprezentanc odpotovala močna slovenska zasedba pod vodstvom Daniela Šantla. V Welsu bodo nastopili Tara Gorinšek, Tjaša Klevišar, Nika Strašek, Alja Belinger, Pia Marija Rebec, Brina Šulin, Petja Drame, Tilen Potočnik, Aljaž Jeran, Aljaž Kirbiš in Maj Premzl . Včeraj je 15. rojstni dan praznovala Pia Marija in ekipa jo je presenetila s torto in čestitko, kateri se pridružujemo tudi mi.

Na turnir Tennis Europe Lampo Trophy v italijanski Rezzato v Italijo je odpotovala slovenska ekipa dečkov in deklic do 12 let. Na turnirju ob gostiteljih Italijanih sodelujejo ekipe Bolgarije, Francije, Velike Britanije, Mehike, Romunije, Madžarske ter Bosne in Hercegovine. Deklice v postavi Eva Cikajlo, Nala Kovačič in Zala Vnuk bodo prvo tekmo igrale z ekipo Bosne in Hercegovine, dečki v postavi Luka Albreht, Matic Hribar in Marko Retelj se bodo pomerili z vrstniki iz Mehike. S slovensko ekipo sta Rok Ferjan in Ervin Hafner.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.