prijava_e
Novica

Aljaž Kirbiš dvakratni finalist turnirja TE 16 v Waiblingenu


bm


Aljaž Kirbiš se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let uvrstil v finale. Potem, ko je v četrtem obračunu na turnirju v četrtfinalu s 7-6(4) 6-2 premagal tretjega nosilca turnirja, Švicarja Manfredija Grazianija, je bil v polfinalu s 6-2 7-6(2) boljši od 15. nosilca, Nemca Lucasa Deliana. Za prvi posamični naslov na turnirjih Tennis Europe je igral z Dancem Juliusom Kostopoulosom, ki pa je bil tokrat premočan nasprotnik. Danes je zmagal z rezultatom 6-0 6-1.

Aljaž je izvrstno nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralcem, Hrvatom Leonom Babićem uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-2 7-5 premagala Američana Michaela Melnikova in Amarja Tahirovića, v finalu pa sta morala premoč priznati Dancu Juliusu Kostopoulusu in Švedu Adrianu Luddeckensu.

Za Aljaža je to prva uvrstitev v finale posamične konkurence na turnirjih TE v karieri. V konkurenci dvojic je doslej osvojil en turnir do 16 let, tokrat je bil finalist, še eno zmago med dvojicamio pa si je priigral v kategoriji do 14 let, kjer je bil še dvakrat finalist. Na lestvici Tennis Europe trenutno kot šesti Slovenec zaseda 310. mesto. Na novi lestvici bo pridobil več kot 100 mest in bo uvrščen okrog 150. mesta. Med štirinajstletniki je bil najvišje uvrščen na 106. mesto.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.