Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Aljaž Kirbiš dvakratni finalist turnirja TE 16 v Waiblingenu


bm, 26.7.2019

Aljaž Kirbiš se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let uvrstil v finale. Potem, ko je v četrtem obračunu na turnirju v četrtfinalu s 7-6(4) 6-2 premagal tretjega nosilca turnirja, Švicarja Manfredija Grazianija, je bil v polfinalu s 6-2 7-6(2) boljši od 15. nosilca, Nemca Lucasa Deliana. Za prvi posamični naslov na turnirjih Tennis Europe je igral z Dancem Juliusom Kostopoulosom, ki pa je bil tokrat premočan nasprotnik. Danes je zmagal z rezultatom 6-0 6-1.

Aljaž je izvrstno nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralcem, Hrvatom Leonom Babićem uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-2 7-5 premagala Američana Michaela Melnikova in Amarja Tahirovića, v finalu pa sta morala premoč priznati Dancu Juliusu Kostopoulusu in Švedu Adrianu Luddeckensu.

Za Aljaža je to prva uvrstitev v finale posamične konkurence na turnirjih TE v karieri. V konkurenci dvojic je doslej osvojil en turnir do 16 let, tokrat je bil finalist, še eno zmago med dvojicamio pa si je priigral v kategoriji do 14 let, kjer je bil še dvakrat finalist. Na lestvici Tennis Europe trenutno kot šesti Slovenec zaseda 310. mesto. Na novi lestvici bo pridobil več kot 100 mest in bo uvrščen okrog 150. mesta. Med štirinajstletniki je bil najvišje uvrščen na 106. mesto.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo