Blaž Rola polfinalist challengerja v Tampereju, Nina Potočnik in Manca Pislak polfinalistki v Bytomu in Schiu; poraz Nika Razborška v Bad Schussenriedu

Na ATP challengerju v Tampereju izvrstno igra Blaž Rola, ki se je še drugi teden zapored uvrstil najmanj v polfinale. Četrtfinalni obračun s Švedom Eliasom Ymerjem, 116. igralcem lestvice ATP in 2. nosilcem turnirja je odlično odprl in prvi niz dobil s 6-1. V drugem je bila igra precej bolj izenačena, tako da je o zmagovalcu odločala podaljšana igra. V tej vprašanja o zmagovalcu ni bilo saj jo je Blaž dobil na 3 za končni uspeh 6-1 7-6(3). Blaž je izvrstno serviral, sa je na svoj prvi zadet začetni udarec izgubil vsega 6 točk (33-39). Dosegel je tri brejke, sam je servis izgubil enkrat. Polfinale mu bo na lestvici ATP prineslo napredovanje za 17 mest, tako da se bo ponovno spustil pod 150. mesto, zagotovo pa je Blaž sposoben tokrat iti do konca in si s tem mesto še bistveno izboljšati. Tudi

Nina Potočnik se je na turnirju v poljskem Bytomu (25.000 $) uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagala prvo nosilko, 20-letno Madžarko Dalmo Galfi, 258. igralko lestvice WTA. Nina trenutno na lestvici WTA zaseda 421. mesto, uvrstitev v polfinale pa je njen letošnji najboljši dosežek. Na svojem računu ima sicer že tudi dve zmagi na turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $, obe pa je dosegla leta 2017.

Do drugega najboljšega dosežka letos je z uvrstitvijo v polfinale prišla Manca Pislak. V četrtfinalu turnirja v Schiu (15.000 $) je s 6-3 6-1 premagala Italijanko Angelico Raggi. Manca na lestvici WTA trenutno zaseda 686. mesto, letos pa je že osvojila turnir v Antalyi.

Na turnirju v Bad Schussenriedu (15.000 $) se je v polfinalu ustavil Nik Razboršek. S 6-4 7-6(4) ga je premagal Nemec Adrian Obert.

V četrtfinalu turnirja v Welsu je Tom Kočevar Dešman z 1-6 2-6 izgubil s 1. nosilcem, Avstrijcem Alexandrom Erlerjem.