prijava_e
Novica

Izjemne Slovenke v Wimbledonu. Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta se v drugem krogu pridružili Poloni Hercog. Aljaž Bedene ni uspel


bm


Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta, tako kot Polona Hercog, izvrstno začeli nastope v Wimbledonu in se slednji pridružili v drugem krogu turnirja.

Zidanškova je v prvem krogu s 6-3 5-7 8-6 premagala Kanadčanko Eugenie Bouchard. Dve uri in dvajset minut je trajal obračun v katerem smo videli dve vrnitvi Bouchardove po znatnih zaostankih, a je na koncu Tamara vendarle vzdržala velik pritisk ob koncu srečanja in se zasluženo prvič v karieri uvrstila v drugi krog Wimbledona. Tamara je po dobljenem prvem niz v drugem povedla s 3-1, a v nadaljevanju niz izgubila na 5, v tretjem pa celo s 4-1, a je tudi tokrat pustila Kanadčanki, da jo ujame in celo povede s 6-5. Tamara je nato zanesljivo dobila svoj začetni udarec, v trinajsti igri dosegla brejk in v štirinajsti z atraktivnimi točkami na mreži zaključila srečanje v svojo korist. Statistika pove, da je Tamara dosegla deset brejkov iz šestnajstih poskusov (Bouchard 9/15), naredila je štiri dvojne napake (6), imela izkoristek prvega servisa 54 % (57 %) in drugega 35 % (29 %), dosegla 32 winnerjev (19) in naredila 42 neprisiljenih napak (45). Na koncu je bila boljša za dve točki (109-107). V drugem krogu jo čaka obračun s 15. nosilko, Kitajko Qiang Wang.

Odlično je odigrala četrto tekmo na travi in prvo v glavnem turnirju tudi Kaja Juvan. Uro in štirideset minut je potrebovala za zmago nad 94. igralko lestvice WTA, Čehinjo Krystino Pliskovo. Odločale so malenkosti, na koncu pa tudi odličen servis Juvanove, ki je temo zaključila z asom. Obe igralki sta po trikrat izgubili začetni udarec, vsaka pa dosegli po sedem asov in naredili 6 (Juvan) oz. 8 (Pliskova) dvojnih napak. Kaja je dosegla 26 winnerjev (Pliskova 34), a naredila deset neprisiljenih napak manj od nasprotnice (Kaja 26, Pliskova 36).Zanimivo, da je bila Pliskova na koncu boljša za štiri točke, a kljub temu izgubila srečanje (95-91). Juvanova si je zdaj priigrala tekmo s Sereno Wiliams, ki v tem trenutku zagotovo ni nepremagljiva.

Aljaž Bedene ni uspel preskočiti prvega kroga. V uvodnem nastopu je igral z Italijanom Matteom Berrettinijem, ki je na mestu 17. nosilca nadomestil poškodovanega Hrvata Borno Čorića in po nekaj manj kot treh urah igre izgubil z rezultatom 6-3 3-6 2-6 6-7(3). Berrettini, ki odlično igra na travi je našemu igralcu zabil 19 asov (Aljaž 7), ob štirih dvojnih napakah (6) je imel izkoristek prvega servisa kar 84 % (69). Od 14 priložnosti za break je Berrettini izkoristil štiri, Bedene od osmih dve. Italijan je dosegel 53 winnerjev, Aljaž 39, še večja je bila razlika v neprisiljenih napakah, ki jih je Aljaž napravil 51, Berrettini le 33. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 143 - 120 v korist zmagovalca.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.