Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Pia Lovrič polfinalistka dvojic v Londonu, Gal Emeršič Potočnik finalist TE 16 v Reykjaviku


bm, 3.7.2019

Pia Lovrič se je na turnirju ITF 1. ranga v Roehamptonu, ki je edina preizkušnja mladink in mladincev na travi pred turnirjem v Wimbledonu, uvrstila v polfinale turnirja dvojic. S Tajko Mai Napatt Nirundorn sta v četrtfinalu s 3-6 7-6(5) 10-3 premagali Brazilko Ano Luizo Cruz in Rusinjo Veroniko Pepelyaevo.

V polfinalu sta ju nato ustavili Španka Marta Custic in Američanka Elizabeth Mandlik, ki sta bili boljši s 6-3 6-3.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let na Velem Lošinju je Tit Škerlavaj izgubil tekmo drugega kroga. S 6-2 6-3 ga je premagal drugi nosilec, Nizozemec Alessandro Versteegh. Izgubili sta tudi Ivona Ahčan od katere je bila s 6-1 6-2 boljša Avstrijka Nina Plihal in Tajda Zalokar, katero je s 6-2 6-2 premagala Hrvatica Tena Rajki.

Na turnirju TE 16 v Reykjaviku se je Gal Emeršič Potočnik uvrstil v finale. V polfinalu je s 3-6 6-2 7-5 premagal Francoza Andrea Mchicha in se bo za zmago na turnirju pomeril s Francozom Paulom Barbierjem Gazeujem.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo