Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Pia Lovrič polfinalistka dvojic v Londonu, Gal Emeršič Potočnik finalist TE 16 v Reykjaviku

bm, 3.7.2019

Pia Lovrič se je na turnirju ITF 1. ranga v Roehamptonu, ki je edina preizkušnja mladink in mladincev na travi pred turnirjem v Wimbledonu, uvrstila v polfinale turnirja dvojic. S Tajko Mai Napatt Nirundorn sta v četrtfinalu s 3-6 7-6(5) 10-3 premagali Brazilko Ano Luizo Cruz in Rusinjo Veroniko Pepelyaevo.

V polfinalu sta ju nato ustavili Španka Marta Custic in Američanka Elizabeth Mandlik, ki sta bili boljši s 6-3 6-3.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let na Velem Lošinju je Tit Škerlavaj izgubil tekmo drugega kroga. S 6-2 6-3 ga je premagal drugi nosilec, Nizozemec Alessandro Versteegh. Izgubili sta tudi Ivona Ahčan od katere je bila s 6-1 6-2 boljša Avstrijka Nina Plihal in Tajda Zalokar, katero je s 6-2 6-2 premagala Hrvatica Tena Rajki.

Na turnirju TE 16 v Reykjaviku se je Gal Emeršič Potočnik uvrstil v finale. V polfinalu je s 3-6 6-2 7-5 premagal Francoza Andrea Mchicha in se bo za zmago na turnirju pomeril s Francozom Paulom Barbierjem Gazeujem.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.