Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Veronika Erjavec izgubila polfinale turnirja ITF WTT v Prokuplju


bm, 12.7.2019

Na mednarodnih članskih turnirjih ta teden ni veliko slovenskih predstavnikov, tako da je konec tedna v igri ostala samo Veronika Erjavec. Ta uspešno nastopa na turnirju ITF v Prokuplju (15.000 $). V prvem krogu je s 6-3 6-1 premagala Švicarko Bojano Klincov, v drugem pa je igrala s partnerico v konkurenci dvojic Nefiso Berberović iz BiH s katero sta bili prejšnji teden, prav tako v Prokuplju, finalistki med dvojicami. Tudi ta obračun je brez težav dobila s 6-0 6-4 in se uvrstila v četrtfinale. Tu se je pomerila z 2. nosilko, Bolgarko Petio Arshinkovo in jo premagala s 6-1 3-6 6-0. Za uvrstitev v finale je igrala s 3. nosilko, Avstralko Seone Mendez in izgubila z 2-6 5-7.

Prav z Nefiso tudi ta teden odlično igrata v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstili v finale. Za izboljšanje dosežka prejšnjega tedna in osvojitev turnirja sta igrali z dvojico Darya Astakhova in Laura Svatikova.Ruski igralki sta bili boljši in sta zmagali s 6-3 0-6 10-6, Erjavčeva pa se je še drugi teden zapšoreed morala zadovoljiti z drugim mestom.

Na turnirju ITF v Honolulu (60.000 $) je Nastja Kolar v zadnjem krogu kvalifikacij z 1-6 4-6 izgubila z Črnogorko Vladico Babić.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo