prijava_e
Novica

Nina Potočnik finalistka turnirja ITF v Bytomu, Manca Pislak finalistka v Schiu


bm


Nina Potočnik je odlično odigrala turnir ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v poljskem Bytomu, a bo morala na prvi naslov na tako močnem turnirju še počakati.

Še drugič v karieri je namreč izgubila finalni obračun na turnirju tega ranga, saj jo je v finalu s 6-3 6-4 premagala domačinka, 17-letna Maja Chwalinska, ki je osvojila prvi naslov na profesionalnih teniških turnirjih.

Potočnikova je morala danes na igrišče dvakrat. Najprej je dokončala prekinjeno polfinalno srečanje s 5. nosilko Katarzyno Piter, po krajši pavzi pa je nastopila še v finalu, v katerem ji je tudi nekoliko zmanjkalo moči. Nasprotnica je tokrat bolje servirala in izgubila vsega dva servisa, Nina je začetni udarec izgubila štirikrat. Poljakinja je bila na koncu v seštevku točk boljša s 67-46. Srečanje je trajalo uro in pol.

Še en slovenski finale smo spremljali danes. Na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ v italijanskem Schiu se je za četrti naslov na turnirjih ITF v karieri borila Manca Pislak, a tudi njej ga ni uspelo osvojiti.Po dveh urah igre jo je s 6-4 7-5 za svoj letošnji tretji naslov ugnala Kolumbijka Yuliana Lizarazo, ki je na lestvici ITF WTT uvrščena dve mesti pred Pislakovo, na 76. mesto. Za Manco je to drugi letošnji finale in dobra popotnica za drugi del letošnje sezone.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.