prijava_e
Novica

Danes pet slovenskih polfinalnih nastopov; Blaž Rola v live streamu iz Tampereja


bm


Ne glede na današnje izide je za našimi igralkami in igralci odličen teden, saj jih bo v polfinalih turnirjev WTA, challenger, ITF in TE nastopilo kar pet. Ob tem se na EEP do 14 let za finale bori še naša dvojica.

Blaž Rola, ki v je dobri formi bo drugi teden zapored nastopil v polfinalu ATP challengerja. V finskem Tampereju bo danes okrog 14.00 ure igral s 3. nosilcem, 20-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem, 125. igralcem lestvice ATP. Tekmo bo mogoče v live streamu spremljati TUKAJ .

Na turnirju WTA v latvijski Jurmali se je v polfinale konkurence dvojic uvrstila Dalila Jakupović, ki je odlično odigrala že turnir posameznic, kjer je tesno izgubila s 1. nosilko Sevastovo. Med dvojicami igra v paru z Romunko Irino Bara s katero sta v četrtfinalu s 6-0 6-2 premagali Poljakinjo Katarzyno Kawa in Indijko Ankito Raina. Zdaj ju čaka obračun s prvima nosilkama, Latvijko Jeleno Ostapenko in Kazahstanko Galino Voskobojevo.


V poljskem Bytomu (25.000 $) se bo za prvi finale letos ob 12. uri borila Nina Potočnik. Njena nasprotnica bo Poljakinja Katarzyna Piter, 337. igralka lestvice WTA.

V italijanskem Schiu (15.000) bo drugič letos v polfinalu nastopila Manca Pislak. Njena nasprotnica bo ob 10.30 uri 3. nosilka, Italijanka Camilla Scala, 557. igralka lestvice WTA.

Dva nastopa pa danes čakata mladinca Aljaža Kirbiša na turnirju TE 16 v nemškem Waiblingenu. Najprej bo nastopil v polfinalu turnirja posameznikov, ko bo igral z Nemcem Lucasom Delianom, po počitku pa ga čaka še nastop v finalu konkurence dvojic, kjer je moči združil s Hrvatom Leonom Babićem. 15-letni Aljaž ima priložnost za prvi posamični finale na turnirjih TE, medtem ko je v konkurenci dvojic letos že osvojil turnir v Čakovcu, lani pa je bil zmagovalec turnirja dvojic do 14 let na Islandiji, še dvakrat pa je bil finalist.

Na EPP do 14 let v Mostu na Češkem se bosta za finale danes borila Matic Križnik in Žiga Švec.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.