Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Slovenski teniški igralci in igralke na Univerzijadi v Neaplju


bm, 8.7.2019

Slovenski študentje se tudi letos udeležujejo Univerzijade, ki se odvija v Neaplju. Slovenske barve so v tenisu zastopali Tino Kovačič, Nejc Sitar, Tina Kristina Godec in Pija Brglez.

Pri fantih nastopa 72 igralcev. Tino je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagal Zambijca Phirija, v drugem pa s 4-6 1-6 izgubil z Britancem Penistonom. Nejc je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je z 2-6 2-6 izgubil s Korejcem Shinom.

Pri dekletih nastopa 64 igralk. Pia je bila v prvem krogu prosta, v drugem je s 7-5 6-2 premagala Američanko Bendetti, v tretjem pa z 1-6 1-6 izgubila z Britanko Arbuthnotte. Tina Kristina je bila v prvem krogu prosta, v drugem jo je s 7-5 6-0 ugnala Švicarka Karamoko.

V konkurenci dvojic sta Kovačič in Sitar izgubila z 2-6 1-6 uvodno srečanje s Kitajcema Wujem in Xujem, Godčeva in Brglezova pa sta prav tako v prvem krogu z 0-6 4-6 izgubili s Francozinjama Orange in Robbe.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo