prijava_e
Novica

Na evropskem posamičnem prvenstvu slaba bera za naše predstavnike; v igri samo še Živa Falkner in dvojica Falkner-Lovrič


bm


Naši igralci in igralke so v ponedeljek začeli z nastopi na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let (Summer cups).

V Mostu na Češkem je v prvem krogu turnirja dečkov do 14 let Matic Križnik s 6-2 6-0 premagal Ciprčana Stylianosa Papamichaela, v drugem krogu pa z 2-6 3-6 izgubil s Hrvatom Dinom Prizmićem. Žiga Švec je bil v prvem krogu prost, tekmo drugega kroga pa je s 5-7 4-6 izgubil s Francozom Abelom Forgerjem. Med deklicami je Ana Lanišek v prvem krogu s 4-6 7-5 6-0 premagala Madžarko Vaneso Dalmo Danko, v drugem pa je s 6-7(3) 0-6 izgubila z Grkinjo Michaleo Laki. Uvodno srečanje je presenetljivo, pa tudi ne, če vemo, da je bila njena nasprotnica lanskoletna zmagovalka turnirja Orange Bowl do 14 let, izgubila Ela Nala Milić. S 6-3 6-0 jo je izločila Turkinja Melisa Ercan. Med dvojicami sta se Krtižnik in Švec uvrstila v drugi krog. Milićeva in Laniškova sta v drugem krogu turnirja dvojic izgubili.

Slabo se je za naša fanta in dekleti začelo prvenstvo do 16 let v Moskvi. Gal Emeršič Potočnik, ki je glede na letošnje dosežke spadal med igralce, ki naj bi se borili za najvišja mesta se je poslovil že v prvem krogu. S 4-6 6-2 6-1 ga je premagal Italijan Benito Massacri. Enako usodo je doživel Aljaž Jeran. Tudi on je nastope končal po uvodni tekmi. S 6-4 4-6 6-3 ga je izločil Šved Isac Stroemberg. Tekmo dvojic sta Emeršič Potočnik in Jeran predala. Dekletoma sicer nismo pripisovali večjih možnost in to se je tudi potrdilo saj sta obe izgubili uvodni srečanji. Tajo Lončarič je s 6-3 6-1 premagala Makedonka Aleksandra Simeva, Brina Šulin pa je s 5-7 4-6 izgubila z Norvežanko Anno Sofio Haseth. Dekleti sta izgubili tudi uvodno srečanje dvojic.

Tudi na prvenstvu do 18 let v Klostersu zaenkrat ne gre po naših željah, saj sta že izpadla oba naša fanta. Filip Jeff Planinšek e v prvem krogu s 6-4 6-7(4) 6-2 premagal Ciprčana Sergiosa Kyzasa, v drugem pa z 2-6 6-2 4-6 izgubil s Čehom Daliborjem Svrcino. Blaž Vidovič je z 1-6 1-6 izgubil uvodno srečanje s Čehom Andrewom Paulsonom. Med dekleti je včeraj nastopila Pia Lovrič in tudi ona presenetljivo hitro izgubila. S 7-5 1-6 7-5 jo je premagala Turkinja Ilay Yoruk. Živa Falkner je nastopila v torek in s 6-2 6-2 premagala Turkinjo Zeynep Sonmez ter ostala edina slovenska predstavnica v konkurenci na letošnji evropskih prvenstvih. Živa in Pia sta se uvrstili tudi v tretji krog konkurence dvojic.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.