Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Nika Radišič in Veronika Erjavec izgubili v drugem krog turnirjev ITF v Olomoucu in Baji


18.7.2019

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v češkem Olomoucu se je Nika Radišič po uspešno opravljenih kvalifikacijah in zmagi v uvodnem nastopu glavnega turnirja uvrstila v osmino finala. V prvem krogu je s 6-4 6-1 premagala češko povabljenko Natalie Augustinovo. V drugem pa je nato s 3-6 0-6 izgubila s 4. nosilko, Turkinjo Ipek Soylu, 306. igralko lestvice WTA.

V madžarski Baji so na enako vrednem turnirju ITF nastopile Kristina Novak, Nina Potočnik in Veronika Erjavec. Od naše trojice je bila v prvem krogu uspešna samo Erjavčeva, ki je s 6-2 6-3 premagala Hrvatico Leo Bošković. Novakova je s 3-6 1-6 izgubila z domačinko Reko Luco Jani, od Potočnikove je bila s 6-4 6-4 boljša Darya Astakhova.

V drugem krogu se je od tekmovanja poslovila tudi Veronika Erjavec. S 6-0 6-2 jo je premagala 5. nosilka, 20-letna Belgijka Lara Salden, 360. igralka lestvice WTA.

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Veski sta izgubila Tin Krstulovič in Tara Gorišnek. Krstuloviča je v tretjem krogu z 2-6 7-6(5) 7-6(2) premagal 3. nosilec Kristian Kubik, od Gorinškove je bila prav tako v tretjem krogu s 6-2 6-1 boljša 1. nosilka Katerina Mandelikova.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo