prijava_e
Novica

V Bukarešti po odpovedi Zidanškove brez slovenskega obračuna, hiter konec za Dalilo Jakupović


bm


Ta teden bi morale na turnirju WTA v Bukarešti (250.000 $) nastopiti Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Dalila Jakupović. Po odličnih nastopih v Wimbledonu smo upali na kakšno novo visoko uvrstitev naših izvrstnih deklet, žal sta bili v igri samo dve, po prvem dnevu pa ostaja le še ena. Žreb je v prvem krogu sicer določil slovenski obračun med Tamaro in Kajo, do katerega pa ne bo prišlo. Zidanškova je namreč zaradi bolezni nastop v Romuniji odpovedala. Juvanova je danes prosta, njena nova nasprotnica v prvem krogu bi morala biti Ivana Jorović, a je nastop tudi ona odpovedala.Kaja bo zdaj igrala s srečno poraženko, Bolgarko Isabello Shinikovo, 232. igralko lestvice WTA.

Danes je bila v igri samo Dalila Jakupović, ki je igrala z 2. nosilko, Slovakinjo Viktorio Kuzmovo (Wta 47). Jakupovićeva v zadnjem obdobju nikakor ne najde prave forme in še osmič zapored je morala priznati poraz. Kuzmova je bila boljša s 6-2 6-2. Jakupovićeva po lestvici WTA neusmilejno drsi navzdol in je trenutno zdrsnila že na 145. mesto.

Na ATP turnirju v Umagu (586,140 €), ki ga vsako leto obišče veliko slovenskih ljubiteljev tenisa bodo ti lahko letos navijali za Aljaža Bedeneta. Aljaž bo nastopil danes okrog 20. ure na osrednjem igrišču, lopar pa bo prekrižal s 5. nosilcem, 26-letnim Italijanom Marcom Cecchinatom, 41. igralcem lestvice ATP. Mesto prvega nosilca letos v Umagu pripada Fabiu Fogniniju, drugi nosilec je domači adut Borna Čorić.

V kvalifikacijah turnirja v Umagu je nastopil Nik Razboršek, a je imel kar nekaj smole pri žrebu. Že v prvem krogu se je pomeril s 1. nosilcem kvalifikacij, Italijanom Salvatorejem Carusom, 123. igralcem lestvice ATP. Caruso je zmagal z rezultatom 6-3 6-2.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.