Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

V Bukarešti po odpovedi Zidanškove brez slovenskega obračuna, hiter konec za Dalilo Jakupović


bm, 15.7.2019

Ta teden bi morale na turnirju WTA v Bukarešti (250.000 $) nastopiti Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Dalila Jakupović. Po odličnih nastopih v Wimbledonu smo upali na kakšno novo visoko uvrstitev naših izvrstnih deklet, žal sta bili v igri samo dve, po prvem dnevu pa ostaja le še ena. Žreb je v prvem krogu sicer določil slovenski obračun med Tamaro in Kajo, do katerega pa ne bo prišlo. Zidanškova je namreč zaradi bolezni nastop v Romuniji odpovedala. Juvanova je danes prosta, njena nova nasprotnica v prvem krogu bi morala biti Ivana Jorović, a je nastop tudi ona odpovedala.Kaja bo zdaj igrala s srečno poraženko, Bolgarko Isabello Shinikovo, 232. igralko lestvice WTA.

Danes je bila v igri samo Dalila Jakupović, ki je igrala z 2. nosilko, Slovakinjo Viktorio Kuzmovo (Wta 47). Jakupovićeva v zadnjem obdobju nikakor ne najde prave forme in še osmič zapored je morala priznati poraz. Kuzmova je bila boljša s 6-2 6-2. Jakupovićeva po lestvici WTA neusmilejno drsi navzdol in je trenutno zdrsnila že na 145. mesto.

Na ATP turnirju v Umagu (586,140 €), ki ga vsako leto obišče veliko slovenskih ljubiteljev tenisa bodo ti lahko letos navijali za Aljaža Bedeneta. Aljaž bo nastopil danes okrog 20. ure na osrednjem igrišču, lopar pa bo prekrižal s 5. nosilcem, 26-letnim Italijanom Marcom Cecchinatom, 41. igralcem lestvice ATP. Mesto prvega nosilca letos v Umagu pripada Fabiu Fogniniju, drugi nosilec je domači adut Borna Čorić.

V kvalifikacijah turnirja v Umagu je nastopil Nik Razboršek, a je imel kar nekaj smole pri žrebu. Že v prvem krogu se je pomeril s 1. nosilcem kvalifikacij, Italijanom Salvatorejem Carusom, 123. igralcem lestvice ATP. Caruso je zmagal z rezultatom 6-3 6-2.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo