Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Živa Falkner finalistka turnirja ITF v Romuniji in zmagovalka v konkurenci dvojic

bm, 12.7.2019

Živa Falkner odlično igra na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v romunski Temišvari. Druga nosilka turnirja je zmagala še četrtič zapored in se uvrstilav finale. V polfinalu je s 6-0 6-2 premagala 8. nosilko, domačinko Raluco Mario Tudorache. Živa je vse dosedanje tekme dobila zelo prepričljivo in nasprotnicam še ni oddala niza. V foinalu bo igrala s 1. nosilko, Rusinjo Mario Bondarenko, 134. mladinko sveta. Za Živo je to prvi finale v letošnjem letu in boj za prvi naslov na turnirjih ITF. Doslej je v finalih nastopila dvakrat na turnirjih čertega ranga, a naslova doslej še ni osvojila.

Z Bondarenkovo sta tudi uspešno nastopili v konkurenci dvojic kjer sta se uvrstili v finale, na poti do tja pa skupaj oddali le šest iger. V finalu sta s 7-5 6-3 premagali Romunko Silvio Mario Kostache in Danko Hannah Viller Moller.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.