Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Živa Falkner finalistka turnirja ITF v Romuniji in zmagovalka v konkurenci dvojic


bm, 12.7.2019

Živa Falkner odlično igra na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v romunski Temišvari. Druga nosilka turnirja je zmagala še četrtič zapored in se uvrstilav finale. V polfinalu je s 6-0 6-2 premagala 8. nosilko, domačinko Raluco Mario Tudorache. Živa je vse dosedanje tekme dobila zelo prepričljivo in nasprotnicam še ni oddala niza. V foinalu bo igrala s 1. nosilko, Rusinjo Mario Bondarenko, 134. mladinko sveta. Za Živo je to prvi finale v letošnjem letu in boj za prvi naslov na turnirjih ITF. Doslej je v finalih nastopila dvakrat na turnirjih čertega ranga, a naslova doslej še ni osvojila.

Z Bondarenkovo sta tudi uspešno nastopili v konkurenci dvojic kjer sta se uvrstili v finale, na poti do tja pa skupaj oddali le šest iger. V finalu sta s 7-5 6-3 premagali Romunko Silvio Mario Kostache in Danko Hannah Viller Moller.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo