Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola nastope v Amersfoortu končal v polfinalu


bm, 20.7.2019

Blaž Rola je nastope na ATP challengerju z nagradnim skladom 46.600 € v nizozemskem Amersfoortu končal v polfinalu. Tu ga je s 6-4 6-0 v uri in petih minutah premagal 2. nosilec, Belgijec Kimmer Koppejans, 144. igralec lestvice ATP. Blaž je tokrat slabše serviral saj je na prvi servis osvojil samo trinajst od tridesetih mogočih točk, na drugega pa 11 od 21, medtem ko je njegov nasprotnik na svoj prvi servis izgubil samo šest in na drugi servis samo sedem točk. Blaž je tako svoj začetni udarec izgubil petkrat, Nizozemec le enkrat, ko je Blaž izkoristil edino priložnost za brejk na srečanju. Koppejans je bil na koncu prepričljivo boljši v osvojenih točkah s +21 (58-37).

Blaž bo na lestvici ATP pridobil tri mesta in bo prihodnji teden, ko bo nastopil na ATP challengerju v Tampereju, na 161. mestu lestvice ATP.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo