Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Slovenski igralci in igralke najboljši na turnirju TE 12 na Otočcu


bm, 6.7.2019

V teniškem centru Otočec se je s popolnim slovenskim slavjem končal mednarodni teniški turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let. Prvič se je tudi zgodilo, da so prav vsa prva mesta pobrali domači igralci in igralke.

V finalu dečkov sta nastopila Ljubljančan Luka Albreht in Velenjčan Paolo Angeli. V izenačenem obračunu je bil boljši Albreht, ki je zmagal s 6-4 1-6 10-8. Za Albrehta, trenutno vodilnega igralca slovenske teniške lestvice do 12 let in letošnjega poletnega državnega prvaka je to prva zmaga na turnirjih TE in najboljši dosežek na mednarodni sceni v karieri. Tudi Angeli se je prvič v karieri uvrstil v finale mednarodnega turnirja TE, na domači sceni pa se je povsem približal najboljšim igralcem.

Med deklicami je slavila letošnja poletna slovenska državna prvakinja do 12 let Radomeljčanka Eva Cikajlo. V finalu je s 6-2 6-2 premagala Mariborčanko Nalo Kovačič, trenutno prvo slovensko igralko na lestvici TS do 12 let. Eva igra v zadnjem obdobju odlično in se je v kratkem času na turnirjih TE še drugič uvrstila v finale. Medtem, ko je prvi finalni obračun v Prijedoru izgubila, je tokrat šla do konca in prvič v karieri stopila na zmagovalne stopničke turnirja TE.

Popolno slovensko slavje na turnirju so z zmagama v konkurenci dvojic izpopolnili Luka Petrovič in Paolo Angeli, ki sta v finalu turnirja dečkov z 0-6 6-2 10-5 premagala Luko Albrehta in Matica Hribarja ter Nala Kovačič in Hana Šišak Molan, ki sta v finalu deklic s 5-7 6-4 10-4 premagali Elo Plošnik in Francozinjo Julie Armingol.

Čestitke vsem !

Foto: M. Rak

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo