prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek z zmago začela v Palermu, Dalila Jakupović uspešna v Jurmali


bm


Ta teden izmed naših igralk na turnirjih WTA nastopata Tamara Zidanšek, ki je izbrala turnir z nagradnim skladom 250.000 $ v Palermu, kjer je četrta nosilka in Dalila Jakupović, ki je v latvijski Jurmali na enkao vrednem turnirju WTA prekinila niz porazov v prveih krogih turnirjev.

Tamara, ki na lestvici WTA zaseda 56. mesto, kar je najboljši dosežek v karieri, je v Palermu igrala s Španko Laro Arruabarrena, nekdaj 52. igralko sveta. Arruabarrena letos ne najde prave forme in je na lestvici zdrsnila na 152. mesto, Tamara pa jo je brez težav izločila s 6-2 6-3. V drugem krogu bo igrala s srečno poraženko iz kvcalifikacij, Rusinjo Ludmillo Samsonovo, 144. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo uro in davjset minut, nasprotnici pa je šestkrat odvzela servis. Sama ga je izgubila trikrat, ubranila pa je deset brejk žog nasprotnice.

Tamara je po tekmi povedala, da je zelo vesela zmage v prvem krogu turnija. Z Arruabarreno je izgubila pred nekaj meseci v Bogoti, zato ji današnja zmaga toliko več pomeni. V igri se je držala načrta, ki sta ga s trenerjem naredila pred začetkom srečanja, nasprotnici pa je največ težav povzročala s forhand top spin udarci. Povedala je še, da je bilo zelo vroče in da v takih razmerah ne nastopa prav pogosto. S Samsonovo je igrala v Dohi in izgubila, a takrat ni bila v najboljši dnevni formi.

Podobne težave kot Španka ima letos naša Dalila Jakupović, ki se je na zadnjih sedmih turnirjih poslovila po uvodnem nastopu, a je v Jurmalo odšla optimistično in z zmago tudi začela nastope. V prvem krogu je igrala z Romunko Ano Bogdan, 127. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-3 7-6(5). V drugem krogu dfo Dalila igrala s 1. nosilko, Latvijko Anastasijo Sevastovo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.