Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Živa Falkner polfinalistka turnirja ITF v Temišvari, Maj Premzl četrtfinalist v Welsu, Gal Emeršič Potočnik izgubil polfinale v Reykjaviku


bm, 11.7.2019

Na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v romunski Temišvari se je Živa Falkner uvrstila v polfinale. Druga nosilka turnirja je v četrtfinalu s 6-3 6-3 premagala Romunko Ilinco Dalino Amariei in bo v polfinalu igrala s še četrto Romunko zapored, osmo nosilko Raluco Mario Tudorache. Dobro nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko, Rusinjo Mario Bondarenko uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-1 6-2 premagali domačinki Constantinovo in Todorachevo.

Na turnirju ITF 5. ranga v Reykjaviku je Gal Emeršič Potočnik nastope končal v polfinalu.Tu ga je s 6-4 6-1 premagal Španec Luis Francisco. Gal je z uvrstitvijo v polfinale dosegel uspeh kariere, našli pa ga bomo tudi na prihodnji objavlkjeni mladinski svetovni teniški lestvici.

Na turnirju ITF 4. ranga v Welsuse je Maj Premzl uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-3 6-2 premagal Čeha Vojteha Buriana. Za napredovanje v polfinale bo igral s Slovakom Matejem Galikom, 5. nosilcem turnirja. Pri dekletih sta izgubili Tara Gorinšek in Tjaša Klevišar. Taro je s 6-1 5-7 6-2 premagala 8. nosilka, Nemka Laura Isabel Putz, Tjaša je s 5-7 4-6 izgubila z 2. nosilko, Čehinjo Lindo Klimovicovo.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo