prijava_e
Novica

Manca Pislak finalistka turnirja ITF v Chiu, Nina Potočnik finalistka v Bytomu, Dalila Jakupović izgubila polfinale dvojic


bm


Oba slovenska polfinalna nastopa na članskih turnirjih ITF sta se končala z zmagama.V italijanskem Schiu (15.000 $) je Manca Pislak s 6-4 7-6(3) premagala 3. nosilko turnirja, Italijanko Camillo Scala in se bo še drugič letos borila za naslov zmagovalke turnirja.

V finalu bo igrala s 26-letno Kolumbijko Yuliano Lizarazo, 542. igralko lestvice WTA, pred štirinajstimi dnevi zmagovalko turnirja ITF v Tabarki. Kolumbijka je na zadnji dveh turnirjih še neporažena in je nanizala devet zaporednih zmag, v Schiu pa je tudi že osvojila turnir dvojic.

V poljskem Bytomu je polfinalni obračun v soboto začela, v nedeljo pa uspešno dokončala Nina Potočnik. Igrala je z domačinko Katarzyno Piter. Slednja je prvi niz dobila s 7-5, v drugem pa je z brejkom s 3-2 povedla Potočnikova. Pri tem izidu je bilo srečanje prekinjeno in se je nadaljevalo v nedeljo. Nina je odlično nadaljevala in drugi niz dobila s 6-4 ter nato tretjega s 6-1. Uvrstila se je v finale, kjer se bo v nedeljo pomerila z zmagovalko srečanja med Rusinjo Dario Lodikovo in Poljakinjo Majo Chwalinsko.

Dalila Jakupović in Irina Bara sta izgubili polfinalni obračun turnirja dvojic na turnirju WTA v Jurmali. S 7-6(1) 6-2 sta ju premagli prvi nosilki, Jelena Ostapenko in Galina Voskoboeva.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.