Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Manca Pislak finalistka turnirja ITF v Chiu, Nina Potočnik finalistka v Bytomu, Dalila Jakupović izgubila polfinale dvojic


bm, 28.7.2019

Oba slovenska polfinalna nastopa na članskih turnirjih ITF sta se končala z zmagama.V italijanskem Schiu (15.000 $) je Manca Pislak s 6-4 7-6(3) premagala 3. nosilko turnirja, Italijanko Camillo Scala in se bo še drugič letos borila za naslov zmagovalke turnirja.

V finalu bo igrala s 26-letno Kolumbijko Yuliano Lizarazo, 542. igralko lestvice WTA, pred štirinajstimi dnevi zmagovalko turnirja ITF v Tabarki. Kolumbijka je na zadnji dveh turnirjih še neporažena in je nanizala devet zaporednih zmag, v Schiu pa je tudi že osvojila turnir dvojic.

V poljskem Bytomu je polfinalni obračun v soboto začela, v nedeljo pa uspešno dokončala Nina Potočnik. Igrala je z domačinko Katarzyno Piter. Slednja je prvi niz dobila s 7-5, v drugem pa je z brejkom s 3-2 povedla Potočnikova. Pri tem izidu je bilo srečanje prekinjeno in se je nadaljevalo v nedeljo. Nina je odlično nadaljevala in drugi niz dobila s 6-4 ter nato tretjega s 6-1. Uvrstila se je v finale, kjer se bo v nedeljo pomerila z zmagovalko srečanja med Rusinjo Dario Lodikovo in Poljakinjo Majo Chwalinsko.

Dalila Jakupović in Irina Bara sta izgubili polfinalni obračun turnirja dvojic na turnirju WTA v Jurmali. S 7-6(1) 6-2 sta ju premagli prvi nosilki, Jelena Ostapenko in Galina Voskoboeva.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo