Blaž Rola izgubil odločilno servis igro in ostal brez finala v Tampereju

Blaž Rola je nastope na ATP challengerju v finskem Tampereju po hudem boju končal v polfinalu. S 3. nosilcem turnirja Mikaelom Ymerjem sta odigrala tekmo dolgo tri ure in trinajst minut, na koncu pa se je zmage veselil Šved, ki je slavil s 6-7(4) 7-5 7-5. Blaž je dvakrat izgubil servis v dvanajsti igri, tako v drugem, kot v tretjem nizu. O zmagovalcu je odločila dvanajsta igra tretjega niza, v kateri je Blaž serviral za obstanek v tekmi, a je odločilni servis, tudi edinega v tretjem nizu, izgubil. Pri izdidu 30-30 je naredil dvojno napako in Ymerju ponudil priložnost za zmago, ki je Šved ni izpustil iz rok. Blaž je v zadnji točki srečanja backhand paralelo za malenkost zgrešil in upanja na podaljšano igro je bilo konec. V izvrstnem teniškem obračunu je Blaž nasprotniku trikrat odvzel servis, sam ga je izgubil petkrat. Na koncu je bil Ymer boljši za dve točki (131-129).

To je bil Blažev drugi zaporedni polfinale na challengerjih, prejšnji teden je moral prav tako v polfinalu premoč na turnirju v Amersfoortu priznati Kimmerju Koppejansu.

Blaž bo na lestvici ATP pridobil 17 mest in bo v ponedeljek na 144. mestu. Prihodnji teden je prijavljen na challengerju v Segoviji, nato pa ga pričakujemo na domačem challengerju v Portorožu.