Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola izgubil odločilno servis igro in ostal brez finala v Tampereju


bm, 27.7.2019

Blaž Rola je nastope na ATP challengerju v finskem Tampereju po hudem boju končal v polfinalu. S 3. nosilcem turnirja Mikaelom Ymerjem sta odigrala tekmo dolgo tri ure in trinajst minut, na koncu pa se je zmage veselil Šved, ki je slavil s 6-7(4) 7-5 7-5. Blaž je dvakrat izgubil servis v dvanajsti igri, tako v drugem, kot v tretjem nizu. O zmagovalcu je odločila dvanajsta igra tretjega niza, v kateri je Blaž serviral za obstanek v tekmi, a je odločilni servis, tudi edinega v tretjem nizu, izgubil. Pri izdidu 30-30 je naredil dvojno napako in Ymerju ponudil priložnost za zmago, ki je Šved ni izpustil iz rok. Blaž je v zadnji točki srečanja backhand paralelo za malenkost zgrešil in upanja na podaljšano igro je bilo konec. V izvrstnem teniškem obračunu je Blaž nasprotniku trikrat odvzel servis, sam ga je izgubil petkrat. Na koncu je bil Ymer boljši za dve točki (131-129).

To je bil Blažev drugi zaporedni polfinale na challengerjih, prejšnji teden je moral prav tako v polfinalu premoč na turnirju v Amersfoortu priznati Kimmerju Koppejansu.

Blaž bo na lestvici ATP pridobil 17 mest in bo v ponedeljek na 144. mestu. Prihodnji teden je prijavljen na challengerju v Segoviji, nato pa ga pričakujemo na domačem challengerju v Portorožu.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo