Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Kaja Juvan poražena v drugem krogu turnirja WTA v Bukarešti


bm, 17.7.2019

Kaja Juvan, ki je ta teden na lestvici WTA uvrščena najvišje v karieri na 111. mesto, je z zmago začela nastope na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Bukarešti. Potem, ko je po odpovedi Zidanškove in Jorovićeve le prišla do nasprotnice v prvem krogu je ponujeno priložnost več kot izkoristila in s 5-7 6-1 6-1 premagala srečno poraženko, 26-letno Bolgarko Isabello Shnikovo, 232. igralko lestvice WTA.

Po zadržanem začetku, ko je v prvem nizu trikrat izgubila začetni udarec, je nadaljevala odlično, nasprotnici v naslednjih dveh nizih prepustila le še dve igri in se uvrstila v drugi krog.

V drugem krogu je igrala z domačinko, 28-letno Irino Camelio Begu, 112. igralko lestvice WTA. Romunka je zmagala s 6-4 6-3. Srečanje je trajalo uro in štiriintrideset minut. Begujeva je Kaji odvzela servis šestkrat iz sedemnajstih priložnosti, Kaji je to uspelo trikrat iz štirih priložnosti. Na koncu je bila domačinka v osvojenih točkah boljša s 73-59.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo