Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Kaja Juvan poražena v drugem krogu turnirja WTA v Bukarešti


bm, 17.7.2019

Kaja Juvan, ki je ta teden na lestvici WTA uvrščena najvišje v karieri na 111. mesto, je z zmago začela nastope na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Bukarešti. Potem, ko je po odpovedi Zidanškove in Jorovićeve le prišla do nasprotnice v prvem krogu je ponujeno priložnost več kot izkoristila in s 5-7 6-1 6-1 premagala srečno poraženko, 26-letno Bolgarko Isabello Shnikovo, 232. igralko lestvice WTA.

Po zadržanem začetku, ko je v prvem nizu trikrat izgubila začetni udarec, je nadaljevala odlično, nasprotnici v naslednjih dveh nizih prepustila le še dve igri in se uvrstila v drugi krog.

V drugem krogu je igrala z domačinko, 28-letno Irino Camelio Begu, 112. igralko lestvice WTA. Romunka je zmagala s 6-4 6-3. Srečanje je trajalo uro in štiriintrideset minut. Begujeva je Kaji odvzela servis šestkrat iz sedemnajstih priložnosti, Kaji je to uspelo trikrat iz štirih priložnosti. Na koncu je bila domačinka v osvojenih točkah boljša s 73-59.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo