Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek predala tekmo uvodnega kroga v Nemčiji, konec tudi za Dalilo Jakupović


bm, 30.7.2019

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović sta sezono nadaljujevali na WTA challengerju z nagradnim skladom 125.000 $. Turnir gosti nemški Karlsruhe, Tamara pa je bila prva nosilka turnirja.

Njenih nastopov na turnirju je bilo konec že v prvem krogu v katerem je igrala s 27- letno Gruzijko Ekaterino Gorgodze, 194. igralko lestvice WTA. Tamara je v prvem nizu povedla s 5-2, nato pa so se začele težave s poškodbo kolena. Izgubila je pet iger zapored in prvi niz s 5-7. Kljub medicinski pomoči in vodstvu 4-3 v drugem nizu srečanja ni mogla nadaljevati in ga je bila prisiljena predati. Tamari želimo hitro okrevanje in vrnitev na igrišča.

Dalila Jakupović, ki je prejšnji teden zelo dobro nastopila na turnirju v Jurmali, je v prvem krogu igrala s 4. nosilko, 31-letno Nemko Lauro Siegemund, 80. igralko lestvice WTA. Dalila tokrat ni bila na nivoju nastopov v Jurmali in je po dobri uri igre izgubila z 1-6 2-6. Nemka ji je petkrat odvzela začetni udarec, Dalila pa si ni uspela priigrati nobene priložnosti za brej. Še posebej je tokrat šepal drugi začetni udarec, saj je na drugi servis osvojila le dve točki. Siegemundova je bila v seštevku točk boljša s 57-37.

Jakupovićeva bo nastopila še v konkurenci dvojic, kjer bo igrala v paru z domačinko Nicolo Geuer.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo