prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek predala tekmo uvodnega kroga v Nemčiji, konec tudi za Dalilo Jakupović


bm


Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović sta sezono nadaljujevali na WTA challengerju z nagradnim skladom 125.000 $. Turnir gosti nemški Karlsruhe, Tamara pa je bila prva nosilka turnirja.

Njenih nastopov na turnirju je bilo konec že v prvem krogu v katerem je igrala s 27- letno Gruzijko Ekaterino Gorgodze, 194. igralko lestvice WTA. Tamara je v prvem nizu povedla s 5-2, nato pa so se začele težave s poškodbo kolena. Izgubila je pet iger zapored in prvi niz s 5-7. Kljub medicinski pomoči in vodstvu 4-3 v drugem nizu srečanja ni mogla nadaljevati in ga je bila prisiljena predati. Tamari želimo hitro okrevanje in vrnitev na igrišča.

Dalila Jakupović, ki je prejšnji teden zelo dobro nastopila na turnirju v Jurmali, je v prvem krogu igrala s 4. nosilko, 31-letno Nemko Lauro Siegemund, 80. igralko lestvice WTA. Dalila tokrat ni bila na nivoju nastopov v Jurmali in je po dobri uri igre izgubila z 1-6 2-6. Nemka ji je petkrat odvzela začetni udarec, Dalila pa si ni uspela priigrati nobene priložnosti za brej. Še posebej je tokrat šepal drugi začetni udarec, saj je na drugi servis osvojila le dve točki. Siegemundova je bila v seštevku točk boljša s 57-37.

Jakupovićeva bo nastopila še v konkurenci dvojic, kjer bo igrala v paru z domačinko Nicolo Geuer.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.