Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek ni bila kos Kitajki, Kaji Juvan ni uspelo presenetiti Serene Williams


bm, 4.7.2019

Danes sta v Wimbledonu na sporedu dva slovenska posamična nastopa. Kot prva je že nastopila Tamara Zidanšek, ki je igrala s 15. nosilko, 27-letno Kitajko Qiang Wang, 15. igralko sveta. Kitajka je bila prepričljivo boljša in je po 54 minutah igre slavila s 6-1 6-2. Tamari tokrat igra ni stekla, naredila je kar 30 neprisiljenih napak, ob štirih dvojnih napakah pa je imela izkoristek drugega servisa zgolj 27 %. Wang je bila izjemna pri prvem servisu saj je dobila vseh 16 točk na zadet prvi servis, izkoristek drugega servisa pa je imela 63 %, izgubila je skupaj sedem točk. Izkoristila je pet brejk priložnosti od sedmih, Tamari pa ni ponudila niti ene.

Tamara je lahko kljub porazu z uvrstitvijo v drugi krog zadovoljna, še posebej ker se je v drugi krog uvrstila tudi v konkurenci dvojic.

Še en zanimiv nastop za slovenske ljubitelje tenisa danes smo spremljali danes. Kaja Juvan se je merila s Sereno Williams in v izenačenem obračunu izgubila s 6-2 2-6 4-6. Srečanje je trajalo uro in štiriintrideset minut, Kaja pa kljub dobljenemu prvemu nizu ni uspela dela dokončati in pripraviti presenečenja, ki pa to glede na zadnje Kajine sijajne predstave niti ne bi bilo, saj je Serena le še bleda senca nekdanje št. 1 svetovnega tenisa. Juvanova je tekmo odigrala hrabro in v tretjem nizu po zaostanku z 2-5 izid še znižala na 4-5, nato pa je izkušena Američanka s tremi odličnimi servisi niz zaključila in se uvrstila v tretji krog. Kaja je znova dokazala, da se lahko enakovredno meri tudi z najboljšimi igralkami na svetu in zagotovo jo lahko kmalu pričakujemo v elitni stoterici teniških igralk sveta.

Juvanova je bila enakovredna nasprotnica Williamsovi o čemer govori tudi statistika. Servis ji je odvzela trikrat, sama ga je izgubila štirikrat, dosegla je štiri ase, nasprotnica šest, izkoristek prvega servisa je imela 60 % (77 %), drugega pa 55 (52 %). Imela je boljši odstotek realiziranih točk na mreži, naredila je manj neprisiljenih napak od nasprotnice - 23 (26), a je Williamsova dosegla več winnerjev - 25 (12). V osvojenih točkah je bila Američanka boljša z 81-73.

Tekma je bila dobra, borila sem se za vsako točko. Ona je stopnjevala ritem, ampak sem vesela, da sem ohranila mirne živce. Mogoče mi je na koncu malce zmanjkalo moči, ona pa je vse skupaj zdržala. Z razlogom je med najboljšimi igralkami na svetu. Super izkušnja zame, res," je za STA povedala Juvanova.

V Wimledonu smo spremljali tudi tri slovenske nastiope v konkurenci dvojic. Po Katarini Srebotnik sta danes izpadli še Andreja Klepač in Dalila Jakupović, uspešna pa je bila Zidanškova.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.