prijava_e
Novica

Aljaž Bedene kljub zelo dobri predstavi brez polfinala v Umagu


bm


Na ATP turnirju v Umagu je moral Aljaž Bedene po dveh urah in pol izenačenega boja v roko seči in čestitati za zmago Srbu Dušanu Lajoviću. Ta je zmagal s 5-7 6-3 6-3. Spremljali smo izvrstno teniško predstavo obeh igralcev s številnimi vrhunskimi izmenjavami ter izjemno odigranimi točkami s katero sta navdušila publiko na teniškem stadionu v Umagu.

V prvem nizu je Lajović povedel s 5-3, a je Aljaž naslednje štiri igre odigral brez napak in niz dobil s 7-5. V drugem nizu je Lajovič še nekoliko dvignil nivo igre, postal agresivnejši, zadevati pa je začel tudi z enim od svojih boljših udarcev, backhand paralelo. Aljaž je zadel manj winerjev kot v prvem nizu in naredil nekaj več neprisiljenih napak, te pa so se mu vedno pogosteje prikradle tudi v nadaljevanju, kar ga je na koncu pripeljalo do poraza. Danes ni najbolje deloval Aljažev servis, saj je zadel samo 49 % prvih servisov, to pa je povzročilo, da si je Lajović z napadalno igro ustvarjal prednost na drug Aljažev servis. Aljaž je Srbu servis odvzel štirikrat iz devetih poskusov, Lajović si je priigral štirinajst priložnosti in servis Aljažu odvzel šestkrat. Na koncu je odločilo tudi število neprisljenih napak. Aljaž jih je nabral kar 60, Lajovič le 42.

Ne glede na današnji poraz je Aljaž v Umagu prikazal izvrsten tenis in veselimo se že lahko njegovega nastopa na ATP challengerju v Portorožu, ki se začne 12. avgusta.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.