Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Aljaž Bedene kljub zelo dobri predstavi brez polfinala v Umagu


bm, 19.7.2019

Na ATP turnirju v Umagu je moral Aljaž Bedene po dveh urah in pol izenačenega boja v roko seči in čestitati za zmago Srbu Dušanu Lajoviću. Ta je zmagal s 5-7 6-3 6-3. Spremljali smo izvrstno teniško predstavo obeh igralcev s številnimi vrhunskimi izmenjavami ter izjemno odigranimi točkami s katero sta navdušila publiko na teniškem stadionu v Umagu.

V prvem nizu je Lajović povedel s 5-3, a je Aljaž naslednje štiri igre odigral brez napak in niz dobil s 7-5. V drugem nizu je Lajovič še nekoliko dvignil nivo igre, postal agresivnejši, zadevati pa je začel tudi z enim od svojih boljših udarcev, backhand paralelo. Aljaž je zadel manj winerjev kot v prvem nizu in naredil nekaj več neprisiljenih napak, te pa so se mu vedno pogosteje prikradle tudi v nadaljevanju, kar ga je na koncu pripeljalo do poraza. Danes ni najbolje deloval Aljažev servis, saj je zadel samo 49 % prvih servisov, to pa je povzročilo, da si je Lajović z napadalno igro ustvarjal prednost na drug Aljažev servis. Aljaž je Srbu servis odvzel štirikrat iz devetih poskusov, Lajović si je priigral štirinajst priložnosti in servis Aljažu odvzel šestkrat. Na koncu je odločilo tudi število neprisljenih napak. Aljaž jih je nabral kar 60, Lajovič le 42.

Ne glede na današnji poraz je Aljaž v Umagu prikazal izvrsten tenis in veselimo se že lahko njegovega nastopa na ATP challengerju v Portorožu, ki se začne 12. avgusta.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo